MyNight Logo

Seznam najbolj dobičkonosnih koncertnih turnej v letu 2023

07 · 3 · 24
Seznam najbolj dobičkonosnih koncertnih turnej v letu 2023

Na seznam se je uvrstilo 15 glasbenikov in skupin, ki so na svojih turnejah dosegli več kot sto milijonov dolarjev.

Taylor Swift ni med njimi, saj so podatki o njenem zaslužku ostali neprijavljeni, kar pomeni, da je izpadla iz seznama.

Na desetem mestu najdonosnejših turnej v letu 2023 se je znašla južnokorejska skupina Blackpink.

 

 

Na svojih 29 koncertih, ki jih je obiskalo 703 tisoč oboževalcev, so zaslužili impresivnih 148,3 milijona dolarjev (137,5 milijona evrov).

 

Britanska zasedba Depeche Mode se je uvrstila na deveto mesto.

 

 

Na turneji Memento Mori World Tour je zasedba odigrala 47 koncertov in zbrala skupaj 175,2 milijona dolarjev (162,4 milijona evrov), obiskalo pa jih je 1,8 milijona oboževalcev.

 

Osmo mesto je zasedel pevec The Weeknd.

 

Na 35 koncertih leta 2023 je privabil 1,9 milijona oboževalcev in zaslužil 192,5 milijona dolarjev (178,4 milijona evrov).

 

Sedmo mesto je osvojil Elton John s svojo poslovilno turnejo The Farewell Yellow Brick Road.

 

 

Na svojih 65 koncertih je zbral 210 milijonov dolarjev (slabih 195 milijonov evrov). Njegova celotna poslovilna turneja, ki je trajala od septembra 2018 do julija letos, pa se uvršča na četrto mesto najdonosnejših turnej vseh časov, saj je prinesla 939,1 milijona dolarjev (870,4 milijona evrov) ob 328 koncertih po svetu.

 

Na šestem mestu se je znašla Pink.

 

 

Pink je na svoji turneji Summer Carnival Tour izvedla 37 koncertov in zbrala 226,6 milijona dolarjev (210 milijona evrov).

 

Ed Sheeran je zasedel peto mesto.

 

 

Na svojih 46 koncertih je zbral 256,9 milijona dolarjev (237 milijonov evrov), obiskalo pa ga je 2,5 milijona oboževalcev.

 

Morgan Wallen, country glasbenik je pristal na četrtem mestu.

 

 

Zbral je 260,4 milijona dolarjev (241 milijona evrov) na 44 koncertih, ki jih je obiskalo 1,3 milijona ljudi.

 

Na tretjem mestu je Harry Styles, nekdanji član One Direction.

 

 

Harry je na svoji turneji Love On Tour odigral 69 koncertov in zbral 338,2 milijona dolarjev (313 milijona evrov), obiskalo pa ga je 3,1 milijona obiskovalcev.

 

Drugo mesto so zasedli člani britanske zasedbe Coldplay.

 

 

Na svojih 55 koncertih so zaslužili 342,5 milijona dolarjev (317 milijona evrov), ogledalo pa si jih je 3,2 milijona oboževalcev.

 

Najdonosnejšo turnejo letošnjega leta pa je izvedla Beyonce s turnejo Renaissance World Tour.

 

 

Na turneji je zaslužila impresivnih 580 milijonov dolarjev (537,6 milijona evrov). Nastopila je na 56 koncertih, ki si jih je ogledalo skupno 2,7 milijona oboževalcev.

Sorodna vsebina

Taylor Swift in pesnica Emily Dickinson sta v sorodu

Taylor Swift in pesnica Emily Dickinson sta v sorodu

Izkazalo se je, da sta velika ameriška pesnica 19. stoletja Emily Dickinson in ameriška pop zvezda 21. stoletja Taylor Swift v sorodu. Po poročanju televizijske oddaje Today je podjetje Ancestry odkrilo, da Taylor in Emily izvirata iz angleškega priseljenca iz 17....

Jack Black posnel priredbo pesmi “Baby One More Time”

Jack Black posnel priredbo pesmi “Baby One More Time”

Jack Black se je združil s svojim dolgoletnim glasbenim kolegom Kyleom Gassom in posnel priredbo uspešnice iz leta 1998, "...Baby One More Time," pevke Britney Spears. "Britney, če gledaš, te imam rad. Obožujem to pesem," je povedal Black. O priredbi je dodal: "Zelo...

Jimi Hendrix na Luni

Jimi Hendrix na Luni

Še neslišana pesem Jimija Hendrixa sedaj "živi" na Luni. Kustos "časovne kapsule", ki je prejšnji teden pristal na Luni, je dejal, da vsebuje še neslišano pesem Jima Hendrixa, skupaj z glasbo Elvisa Presleyja, skupine The Who in mnogimi drugimi. V zbirko Luninih...

Sean “Diddy” Combs tožen s strani producenta

Sean “Diddy” Combs tožen s strani producenta

Sean "Diddy" Combs je bil obtožen spolnega napada s strani nekdanjega zaposlenega. V ponedeljek je Rodney "Lil Rod" Jones, nekdanji producent in snemalec glasbenega mogotca, star 54 let, vložil tožbo na newyorškem zveznem sodišču, trdil pa je, da ga je Combs več kot...

Oče Taylor Swift obtožen napada na fotografa

Oče Taylor Swift obtožen napada na fotografa

Avstralska policija preiskuje obtožbo paparaca, ki trdi, da ga je napadel oče Taylor Swift, Scott Swift. Fotograf Ben McDonald, 51, toži Scotta Swifta saj naj bi ga ta udaril po obrazu v pristanišču v Sydneyju.   ...

Kanye West obtožen kraje pesmi “I Feel Love”

Kanye West obtožen kraje pesmi “I Feel Love”

Kanye Westov album "Vultures 1" naj bi vseboval neavtorizirano interpolacijo uspešnice iz leta 1977 "I Feel Love", Donne Summer. Domnevno kršitev avtorskih pravic najdemo v pesmi "Good (Don't Die)", ki je elektropop skladba na Yejevem novem albumu z reperjem Ty Dolla...

Prihajajoči dogodki