MyNight Logo
Nalagam Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ogleduješ si dogodek v preteklosti.

Knjižnica Logatec na Logaškem poletju

31. avgusta, 2022 @ 15:00

Knjižnica Logatec na Logaškem poletju

Tudi letos bo naša knjižnica s svojim programom obogatila dogajanje na Logaškem poletju in sicer v sredo, 31. avgusta. Celo popoldne bo potekala bukvarna (medtem ko bo Klub logaških študentov priredil dobrodelno izmenjevalnico), organizirali pa smo tudi predstavo za otroke in pripovedovalski večer za odrasle. Več o programu si lahko preberete spodaj. Vse dogajanje bo potekalo pred Narodnim domom Logatec, na prizorišču festivala Logaško poletje.

PROGRAM:

15.00-19.00 Bukvarna

Na bukvarni si boste lahko postregli s starimi, rabljenimi, odpisanimi knjigami in jim tako podarili že eno priložnost, namesto da romajo v reciklažo. V zamenjavo sprejemamo prostovoljne prispevke.

17.00 Predstava za otroke

ob zaključku poletnih pravljičnih uric z ustvarjalnicami vse otroke vabimo na predstavo gledališča Fru-Fru z naslovom Krtek Zlatko ali Kakec, ki je padel z neba

Nekega sončnega jutra je krtek Zlatko prilezel iz svoje krtine in pogledal v nebo, kakšno bo vreme. Takrat se je zgodilo. Bilo je mehko in okroglo kot klobasica in pristalo je ravno na krtkovi glavi. “Kdo se mi je pokakal na glavo?” je jezno zavpil Zlatko. Toda kratkoviden kot je bil, ni videl nikogar …Skozi srečevanja krtka z živalmi na domačem travniku in njihovimi velikimi in malimi kakci, otroci na zabaven način spoznajo, da vsa živa bitja počnejo “tiste stvari”, o katerih se odrasli nočejo pogovarjati. Za otroka pri dveh letih pa je polna kahlica lahko zelo pomemben dogodek. Predstava je nastala po motivih svetovne uspešnice, slikanice Wernerja Holzwartha.Zamisel in režija: IRENA RAJH • Priredba besedila: VITO ROŽEJ in IRENA RAJH • Likovna podoba lutk: SARA JASSIM in IZTOK HRGA • Scenografija: IZTOK HRGA • Glasba: MARKO BOH • Izdelava lutk in scene: IZTOK HRGA, MATEJA ŠUŠTERŠIČ, NEVA VRBA in ANDREJ ADAMEK • Igrata: IRENA RAJH in MATEVŽ GREGORIČPredstava je primerna za otroke od drugega leta starosti in traja 35 minut.

19.00 Pripovedovalski večer za odrasle

Pripovedovalska skupina Tu in tam: Iz trte zvite

Trta, opevana, hvaljena in čašena rastlina, je polna simbolike. Pa sladko grozdje, ki ga daje, in vino, ki skriva resnico. In so zgodbe, ki se vijejo in prepletajo kot vitice na trti. Nekaj vam jih bomo povedali.Pripovedovalska skupina Tu in tam izhaja iz Pripovedovalske skupine Vodnikovih 9, ki se je oblikovala v Pripovedovalski šoli Pripovedovalskega varieteja pod vodstvom Ane Duša. Raziskujejo zgodbe: pravljice, ljudske in resnične, osebne, in jih pripovedujejo tu in tam.Pripovedovali bodo: Anja Kocman, Daša Ozimek, Petra Rok in Boris Zgonc.

Podrobnosti

Datum:
31. avgusta, 2022
Čas:
15:00 - 17:00
Spletna stran:
https://www.facebook.com/events/646631716393572/

Prizorišče

Klub logaških študentov
Klub logaških študentov
Notranjska, 1370 Slovenia