MyNight Logo
Nalagam Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ogleduješ si dogodek v preteklosti.

JAKA KOPAČ & RENATO CHICCO kvartet / “Jazz večer” / Rdeča dvorana Slamič

3. aprila @ 19:30

JAKA KOPAČ & RENATO CHICCO kvartet / "Jazz večer" / Rdeča dvorana Slamič

“Glasba Mulgrew Millerja – jazz večer”

Jaka Kopač- saksofon
Renato Chicco- klavir
Miloš Čolović- kontrabas
Oleg Markov- bobni

Vabljeni na koncert, kjer boste lahko prisluhnili melodijam Mulgrewa Millerja. Prepustite se vrhunski glasbi in uživajte v izjemni izvedbi, ki bo zagotovo navdušila vse ljubitelje jazz glasbe.

Renato Chicco – klavir

Pianist in organist Renato Chicco, doma iz Izole, je po koncani Srednji glasbeni šoli v Ljubljani najprej studiral na jazz oddelku Univerze za glasbo v Gradcu, kasneje pa na znanem Berklee College of Music v Bostonu. V casu med leti 1990 in 1998 ko je zivel in deloval v New Yorku, je bil clan Big Banda Lionela Hamptona (1990-1991) in skupine Jon Hendricks & Company (1991-1997). Renato je v tem casu igral v klubih kot so Blue Note, Birdland in Village Gate, sodeloval na razlicnih radijskih in televizijskih oddajah, ter nastopal na razlicnih jazz festivalih v ZDA, Kanadi, Europi, Aziji in juzni Ameriki. Poleg tega je Renato sodeloval in snemal z glasbeniki kot so Lou Donaldson, Woody Shaw, Freddie Hubbard, Clark Terry, Benny Golson, Red Holloway, Al Grey, Joe Williams, Wynton Marsalis, Gary Burton, Milt Hinton, Reggie Workman, Jerry Bergonzi, Steve Grossman, Al Foster in drugimi. Renato je na klavirju s svojim triom, med leti 1997 in 2000 v Sloveniji posnel projekt slovenskih ljudskih pesmi v svojih jazz priredbah. Nastala sta tako dva zelo uspesna CDja (‘Lipa zelenela je’ ter ‘Slovenian Folk Songs in Jazz Vol. 2’). Poleg tega je Renato posnel vkupno okrog 50 CDjev, v zadnjih letih predvsem na Hammond orglah. V zasedbi ‘organ trio’ je posnel z znanim saksofonistom Jerryjem Bergonzijem ‘Spotlight On Standards’ in ‘Nearly Blue’. V 2019 pa je izsel ‘First Encounter’ z Big Bandom RTV Slovenija. Renato je trenutno profesor improvizacije na jazz oddelku Univerze za Glasbo v Gradcu in dalje nastopa po celem svetu.

Jaka Kopač – saksofon

Jaka Kopač je prepoznaven kot eden izmed vodilnih slovenskih jazz saksofonistov. Sedaj stalen gost evropskih odrov, je svoje prve izkušnje je nabiral pri glasbenikih kot sta Saša Nestorović in Stjepko Gut. Po končani fakulteti za umetnost v Grazu se je odločil za študij na severu Evrope na priznani Sibeliusovi akademiji za glasbo, kjer je pridobil naziv magister. Trenutno je Jaka Kopač član več zasedb, med drugim zasedbe Amaranth vibrafonista Joea Lockea ter občasno sodeluje s trobentačem Alexom Sipiaginom, in je zaposlen kot profesor jazz saksofona na Konzervatoriju za glasbo in balet, Ljubljana.

Jaka je znan predvsem po svojem glasbenem izražanju, ki ga dopolnjujeta njegov topel zvok in energija igranja. Njegova umetniška žilica pa se odraža tudi v avtorskih skladbah, ki so po eni strani zahtevne a kljub temu poslušalcu prijetne za uho. Glasba Jake Kopača nosi posebno globino, ki se v celoti izrazi skozi improvizacijo in takrat doseže svoj vrhunec.

Poleg omenjenih, je do sedaj Jaka Kopač sodeloval pri različnih evropskih in svetovnih projektih, kot so European Movement Jazz Orcestra, European Jazz Orcestra, New School Jazz Orcestra in Umo Big band ter z glasbeniki, kot so Jonathan Blake, Jimmy Owens, Doug Hammond, Danny Grissett, Vincente Archer, Benito Gonzales, Dusko Gojkovic, Bosko Petrovic, George Garzone and Lennie Pickett, Anthoney Wonsey, Rodney Green.

Oleg Markov – bobni

Bobnar in skladatelj Oleg Markov, rojen leta 1990, je študiral na Inštitutu za glasbo Glier v Kijevu, Ukrajina, ter na Univerzi KUG v Gradcu, Avstrija. Med bivanjem v Kijevu je bil član “Kijevskega Big Banda” in drugih kombo skupin, kjer je nastopal z umetniki, kot so Curtis Fuller, Frank Lacy, James Spaulding, Larry Willis, Gregory Porter, Alex Sipiagin, Essiet Essiet, Don Friedman in drugi. Po študiju v Kijevu se je Oleg preselil v Graz, kjer je diplomiral in magistriral. Med bivanjem v Gradcu so ga povabili k snemanju nekaterih albumov, osvojil je več različnih tekmovanj in dobil priložnost nastopiti s takšnimi glasbeniki, kot so Michael Abene, Stjepko Gut, Jim Rotondi, Dena De Rose, Robert Bargad, Renato Chicco, Don Menza, Luis Bonilla, Kevin Mahogany, Bobby Shew in drugi.

Miloš Čolović – kontrabas

Miloš Čolović je jazz glasbenik in kontrabasist, rojen v Beogradu, kjer je končal Glasbeno šolo “Stanković” smer džeza (kontrabas in bas kitara). Diplomiral je na Glasbeni akademiji v Gradcu, trenutno pa nadaljuje magistrski študij v Beču, kjer tudi živi in dela. Med glasbeniki, s katerimi je doslej sodeloval, so Dena DeRose, Renato Chicco, Jim Rotondi, Roman Schwaller, Oliver Kent, Mario Gonzi, Howard Curtis, Brad Leali, Jure Pukl, Steve Carrington, Davis Whitfield, Freddie Hendrix, Jelena Jovović, Sofija Knežević, Max Kochetov, Big Bend RTS in drugi.

Koncert je v sklopu cikla “Džez me up” in je sofinanciran s strani Ministrstva za kulturo RS.

INFO: www.slamic.si

Podrobnosti

Datum:
3. aprila
Čas:
19:30 - 20:30

Prizorišče

Kavarna in Bistro Slamič
Kavarna in Bistro Slamič
Ljubljana, 1000 Slovenia
Telefon:
(01) 433 82 33