MyNight Logo

Znameniti festival Glastonbury objavil celoten lineup

04 · 6 · 24
Glastonbury

Znan je celoten lineup za letošnji festival Glastonbury, vključno z indie ikonami Jamesom in nigerijsko pop senzacijo Tems.

Squeeze so napovedali, da bodo nastopili v petek opoldne na odru Pyramid, Birmingham Royal Ballet pa v nedeljo. Femi Kuti, Seasick Steve, Jamie Webster, Staves, Skatalites, Jalen Ngonda, the Vaccines, Johnny Flynn, Soft Play, Rachel Chinouriri in Zutons so še nekatera druga na novo dodana imena.

Številni manjši odri so že v preteklih tednih objavili nastopajoče, vključno s hollywoodskima igralcema Russellom Croweom in Idrisom Elbo.

Glastonbury

Tanita Tikaram, Ocean Colour Scene, Judy Collins in Gypsy Kings so med vidnejšimi izvajalci na Acoustic odru, medtem ko bodo Kate Nash, Lulu in New Model Army stopili na oder Avalona, ​​skupaj s Toyah Willcox in kultno točko Roberta Frippa. Na politično naravnanem odru Left Field bodo poleg glasbenih nastopov potekale debate o aktualnih temah, kot so transliberacija, konflikt med Izraelom in Palestino ipd.

Običajnega pajka, ki bruha ogenj, na območju Arcadije bo letos nadomesti nov koncept: bitje z imenom Dragonfly, zgrajeno iz starega helikopterja kraljeve mornarice. Instalacija bi naj prevpraševala naš odnos s tehnologijo in kako se prilagajamo spreminjajočemu se podnebju. DJ-ji, ki bodo igrali na območju Arcadije, so Eric Prydz, Andy C, Fatboy Slim, Amelie Lens, Barry Can’t Swim in drugi.

Igra tudi vzpenjajoči se plesni duo Joy Anonymous v zaporednem setu s Salute. Drugi zvezdniški pari DJ-jev vključujejo še Jarvisa Cockerja in Alexis Taylor iz Hot Chipa.

Območje Glade bo gostilo senzacije, kot so Goldie, Faithless in Camelphat.

Izstopajoči glasbeniki letošnje edicije festivala so Dua Lipa, Coldplay, PJ Harvey, Burna Boy in LCD Soundsystem ter Shania Twain in mnogi drugi.

Festival bo potekal od 26. do 30. junija 2024.

Sorodna vsebina

Ditko snubijo tudi Čehi

Ditko snubijo tudi Čehi

Ditka s svojo glasbo navdušila na Češkem! V okviru češko-slovenskega srečanja, ki ga je v kraju Vysočina organiziralo češko-slovensko društvo v sodelovanju z veleposlaništvom republike Slovenije v Pragi je kot osrednja gostja nastopila kantavtorica in skladateljica...

Jennifer Lopez in mož Ben Affleck prodajata družinsko hišo

Jennifer Lopez in mož Ben Affleck prodajata družinsko hišo

Jennifer Lopez in njen mož Ben Affleck naj bi sredi govoric o bližajoči se ločitvi prodajala svoj družinski dom v Beverly Hillsu, vreden 60 milijonov dolarjev. 43.000 kvadratnih metrov veliko hišo naj bi zakonca skupaj kupila maja lani, 10 mesecev po tem, ko sta se...

Celine Dione spregovorila o boju z redko boleznijo

Celine Dione spregovorila o boju z redko boleznijo

Celine Dion se že nekaj časa bori s sindromom toge osebe. V intervjuju z NBC-jem je nedavno razkrila nekaj podrobnosti o tem, kako težko je postalo njeno življenje. Priznana pevka je povedala, da se, ko poskuša peti, velikokrat počuti "kot da jo nekdo davi". Bolezen...

Prihajajoči dogodki