Ženska, rojena v znamenju ovna, je praviloma spogledljiva in blagor njenemu partnerju, ki ni ljubosumen ali posesiven. So odlične zapeljivke, niso pa vztrajne in hitro odstopijo od poskusov, če ni po njihovo dovolj feedbacka. Zgodi se, da vas lahko zapusti sredi plesišča… Ovnice imajo morda težavo s koncentracijo in zadržanjem pozornosti. Monotonija in brezbarvnost jim ne ustrezajo.
 

 

Moški, ki ve, da ima opravka z žensko, rojeno v znamenju ovna, mora izstopiti iz okvirja povprečnosti, mora se razlikovati z nekimi posebnostmi, tudi energijo ali energičnim ravnanjem in vizualno vpadljivostjo.

V ovnu rojene ne prenesejo, da bi se »njihov« moški kakorkoli zanimal za kako drugo žensko, ali jo celo ogovarjal. Takrat jim poči film, lahko pride do melodramatičnih, žajfastih prizorov, lahko pa vas celo demonstrativno zapustijo.

Ovnice so zelo dinamične, znajo zamenjati niz lokalov v enem večeru v iskanju pravega spremljevalca, znano pa je tudi, da zelo bučno izražajo svoja čustva.
Kakorkoli, med moškimi so zelo zaželene, saj so zelo čustvene in strastne in znajo to pokazati tudi na javnem prostoru….