MyNight Logo

The Rolling Stones so napovedali novi album z naslovom Hackney Diamonds

12 · 9 · 23
the rolling stones

Hackney Diamonds je produciral Andrew Watt in bo izšel 20. oktobra.

 

To je prvi album Stonesov po albumu Blue & Lonesome iz leta 2016 in njihova prva zbirka novega izvirnega materiala po albumu A Bigger Bang iz leta 2005.

“To je odlična priložnost za skupino, da vse to izdela,” je dejal Keith Richards o delu v studiu s Stonesi.

“Tega albuma ne bi izdali, če nam ne bi bil res všeč,” je dodal Mick Jagger. “Moramo reči, da smo z njim zelo zadovoljni … in upamo, da vam je vsem všeč.”

Pred izidom so Stonesi ponudili prvi singel z albuma, “Angry”. 

 

Nova glasba Rolling Stones

Prvi namigi o novi glasbi so začeli prihajati leta 2020, približno v času, ko je skupina posnela svoj presenetljivi singel “Living in a Ghost Town”. Leta 2021 je Jagger opozoril, da skupina še vedno dela na novi glasbi pred smrtjo bobnarja Charlieja Wattsa, ki se pojavi na novem albumu. 

 

“Odkar je Charlie odšel, je drugače,” je med pogovorom s Fallonom opazil Richards.

Dve od 12 skladb na albumu sta bili posneti z Wattsom leta 2019. Ena od teh skladb vključuje tudi originalnega basista Billa Wymana, ki je skupino zapustil leta 1992.

Gostuje tudi Lady Gaga na skladbi z naslovom “Sweet Sound of Heaven”.

Marca 2022 je Richards z bobnarjem Stevom Jordanom, dolgoletnim sodelavcem Richardsa, ki je bil Wattsova zamenjava na turneji, razpravljal o tem, kako je začela nastajati nova glasba.

“Zanimivo bo izvedeti dinamiko zdaj, ko je Steve v skupini,” je dejal Richards. “To je nekakšna metamorfoza v nekaj drugega.”

Sorodna vsebina

Jimi Hendrix: 53 let po njegovi smrti

Jimi Hendrix: 53 let po njegovi smrti

18. september 1970: Jimi Hendrix umre 18. septembra leta 1970 je bilo zloglasnemu "Klubu 27" dodano eno največjih imen. Klub je urbana legenda zaradi naključne smrti mnogih rock zvezdnikov pri mladih 27 letih. Amy Winehouse, Kurt Cobain, Jim Morrison, Janis Joplin in...

Prihajajoči dogodki