MyNight Logo

Taylor Swift ponovno podrla nov rekord

17 · 7 · 23
Taylor Swift, July 2023 (Tom Cooper/TAS23/Getty Images for TAS Rights Management)

Taylor Swift je pretrgala izenačenje z Barbro Streisand in ima trenutno štiri plošče med prvimi desetimi na lestvici Billboard 200 albumov.

Swift je ponovno dosegla vrh Billboardove lestvice 200 albumov, poroča Billboard.

Njen 12. LP album, ki je bil na prvem mestu – nedavno izdani Speak Now (Taylor’s Version) – prav tako postavlja nov rekord za Swift.

Zdaj ima največ albumov št. 1 kot katerakoli izvajalka v zgodovini, pri čemer je prehitela Barbro Streisand. Umetnici sta bili prej izenačeni z 11 vrhovi lestvic. 

 

 

Ponovno posneta izdaja Speak Now iz leta 2010, Swiftinega tretjega studijskega albuma, se je povzpela na prvo mesto manj kot eno leto po tem, ko je Swiftin LP Midnights iz leta 2022 dosegel vrh lestvice.

Poleg tega, da je izdala še en album z vrha lestvice, je Swift postala prva živeča izvajalka, ki ima od leta 1966 štiri albume na lestvici najboljših 10 hkrati; je prva umetnica, ki si je zagotovila štiri mesta v obdobju najboljših 10.

 

Foto: Instagram

Foto: Instagram

 

Trenutno so Folklore, Lover, Midnights in seveda Speak Now (Taylorjeva različica) med prvih 10 na lestvici Billboard 200.

Speak Now (Taylor’s Version) je debitiral s 716.000 enakovrednimi albumskimi enotami v Združenih državah Amerike v tednu, ki se je končal 13. julija, poroča Luminate.

 

Foto: Instagram

Foto: Instagram

 

Več kot 500.000 teh enot je bilo v tradicionalni prodaji albumov. Oba prejšnja ponovno posneta albuma Swiftove – Red (Taylor’s Version) in Fearless (Taylor’s Version) sta prav tako debitirala na prvem mestu lestvice Billboard 200.

Swiftova je trenutno na svoji turneji Eras Tour, ki jo je pred kratkim podaljšala do leta 2024.

Sorodna vsebina

Dua Lipa prihaja v Pulo

Dua Lipa prihaja v Pulo

Dua Lipa bo 8. in 9. junija 2024 nastopila v puljski Areni. Puljska arena bo letos gostila še nekaj velikih glasbenih imen, kot so Avril Lavigne, Simple Minds in Lenny Kravitz, iz še neuradnih virov pa je znano, da bo na najlepšem puljskem odru koncertiral tudi...

Dua Lipa: Javnost ne želi “pametnih” pop zvezd

Dua Lipa: Javnost ne želi “pametnih” pop zvezd

Dua Lipa je prepričana, da javnost ne želi, da bi bile pop zvezde "pametne" ali "politične". 28-letna pevka vztraja, da veliko bere, in poudarja, da oboževalci ne želijo videti intelektualnih zvezd. V pogovoru za revijo Rolling Stone je dejala: "Ne vem, ali ljudje...

Prihajajoči dogodki