MyNight Logo

Roger Waters med koncertom v Londonu preklinjal oboževalce

11 · 10 · 23

To je bil prvi koncert po izidu albuma The Dark Side of the Moon Redux, Watersove preobleke klasičnega albuma Pink Floyd iz leta 1973.

 

Oboževalci so nestrpno pričakovali, da bodo prvič slišali material s tega albuma v živo, a mnogi v občinstvu so bili razočarani, ko so nepričakovano opazovali, kako je pevec približno eno uro bral iz svoje še neizdane avtobiografije.

 

Po poročanju Daily Mail je Waters “bral strani opomb o svojih hišnih ljubljenčkih, med njimi tudi o raci po imenu Donald, o čemer je razpravljal 20 minut, kar je pustilo občinstvo osuplo.”

 

Vir: Shutterstock

Vir: Shutterstock

 

Ko so začeli nekateri člani občinstva med seboj govoriti, se je Waters razburil. “Če želite pripovedovati zgodbe, jih pripovedujte v svojem času, svojemu lastnemu občinstvu v svojem lastnem prekletem gledališču,” je izjavil glasbenik.  Kasneje, ko so nekateri oboževalci začeli odhajati, je Waters rekel: “Izginite!”

 

 

 

 

Roger Waters je na koncu vendarle izvedel “Redux” v celoti. 

 

Po enournem segmentu govora je Waters izvedel dve pesmi, “The Bar” in “Mother”. Sledila je dvajsetminutna pavza, nato pa kratek film, ki je opisoval ustvarjanje albuma The Dark Side of the Moon Redux. Po tem je Waters izvedel vseh enajst pesmi s tega albuma.

 

 

Vir: Shutterstock

Vir: Shutterstock

 

 

Del razočaranja glede koncerta Rogerja Watersa je mogoče prikazati kot preprost nesporazum.

 

Spletna stran skupine Pink Floyd – Brian Damage je opozorila, da je bil nastop vedno razdeljen na dva dela: prvi del je bil označen kot “Drugačen”, drugi del pa “Izvajanje albuma The Dark Side of the Moon Redux v celoti”.

Kljub temu je bilo še vedno veliko oboževalcev, ki so bili zadovoljni s koncertom. Tisti, ki niso odšli, so Pink Floydovemu soustanovitelju ob koncu koncerta namenili stoječe ovacije.

 

 

Vir: Shutterstock

Vir: Shutterstock

Roger Waters rad provocira s kontroverznimi izjavami.

 

Prejšnje leto je bil deležen kritik zaradi nošenja obleke, ki je spominjala na nacistično uniformo med koncertom v Berlinu.

Oblačilo je privedlo do preiskave nemške policije, ZDA pa so izdale izjavo, v kateri so omenile, da ima Waters “dolgo zgodovino uporabe antisemitskih stereotipov.”

Obtožbe o antisemitizmu spremljajo Watersa že leta. Najnovejši dokumentarec z naslovom The Dark Side of Roger Waters trdi, da je pevec in skladatelj redno uporabljal antisemitske žaljivke.

Waters je v odgovoru na to trditev označil film za “tanek, nepopustljiv propagandni izdelek” in vztrajal, da izhajajo iz njegove podpore Palestini.

Sorodna vsebina

Kiss: “Nastopila je nova doba”

Kiss: “Nastopila je nova doba”

Kiss so na njihovem zadnjem koncertu razkrili osupljivo novico: "Človeška različica skupine je zaključena, nadaljevali bomo virtualno." Člani skupine Kiss, Gene Simmons, Paul Stanley, Eric Singer in Tommy Thayer - so pripravili odštekan nastop na Madison Square...

Beyoncé je izdala novo pesem: “My House”

Beyoncé je izdala novo pesem: “My House”

"My House" je njena prva nova pesem, odkar je lani izdala album Renaissance, ki ga je Beyoncé označila kot prvi del v tridelni seriji.     Singl je so-produkcijsko skupaj z Beyoncé pomagal ustvariti The-Dream. To je bilo pomembno leto za Beyoncé, saj je...

10 igralcev za katere niste vedeli, da so glasbeniki

10 igralcev za katere niste vedeli, da so glasbeniki

Za glamurjem filmskega platna se skrivajo nekateri od vaših najbolj priljubljenih igralcev s skritimi talenti, ki vas lahko presenetijo. Od rocka, r&b-ja do popa in alternativnih zvokov spoznajte presenetljiva dvojna življenja igralcev, ki brez težav usklajujejo...

Prihajajoči dogodki