MyNight Logo

Obožujete koktajle ? Morda je to razlog, da se iz dopusta vrnete z odvečnimi kilogrami.

14 · 4 · 17

Večina nas preko leta trdo dela, da od mesečne plače nekaj prihranimo ter si privoščimo težko pričakovane in zaslužene počitnice. Vendar kljub pričakovanju in vednosti, da se bomo razvajali z odličnimi kulinaričnimi dobrotami ne pomislimo, kako na našo težo in vnos kalorij vpliva tudi kakšna kapljica ali dve ob samem obroku.

 

 

V kolikor obožujete koktajle so prav te glavni razlog za povečanje centimetrov okoli vašega pasu. Med počitniškim odmorom si radi privoščimo malo več in se nagradimo za zaslužen oddih. Sprva morda misleč, da so koktajli le nedolžna poslastica vam razkrivamo, kje in koliko kalorij se skriva v prečudovito mamljivih alkoholnih desertih.

 

 

Dejstvo je, da so vse alkoholne pijače kalorične, in z njimi v naše telo vnesemo, kar nekaj dodatnih kalorij. Vendar pa je vsebnost kalorij odvisna od vrste ter priprave le te. Razkrivamo vam v katerih pijačah se skriva največ kalorij in kaj točno lahko naredi vaše ljubljeno pijačo popolno kalorijsko bombo.

 

 

V kolikor ste oseba, katera se na dopustu rada 100% sprosti in s tem prav tako za obdobje počitnikovanja postavi na stranske tire športne aktivnosti so morda naslednje številke v obzir glede na želeno težo ob vrnitvi iz dopusta.

 

 

Kot smo omenili je glavni problem predstavljajo koktajli, kateri so še posebej priljubljeni med dekleti, a vsebujejo daleč največ kalorij. Seštevek sladkorja alkohola, sirupov in sokov, ki jih ti vsebujejo, je velik – s tremi koktajli namreč v telo vnesemo več kot 1000 kalorij. Za primer vzemimo Pino Colado, ki ima, ne boste verjeli, kar 425 kalorij. To je koktajl, ki se ga raje v veliki meri izogibajte. Razen če ste res zadovoljni s svojim videzom in nameravate preteči maraton ter nujno potrebujete višek kalorij!

 

 

Seveda poznamo koktajle, ki imajo bistveno manj kalorij: za primer vzemimo Mojito, koktajl iz belega ruma, soka limete, mete in sladkorja, ki je s 135 kalorijami eden on najmanj kaloričnih napitkov. Podobno je tudi z vodko tonikom, ki s 137 kalorijami prav tako sodi med koktajle z nižjo vsebnostjo kalorij. Za dekleta je “spodbudna” tudi informacija, da ima Martini, priljubljena pijača velikih zapeljivcev in celo Jamesa Bonda, 161 kalorij, kar niti ni pretirano, je pa zato izredno sladek. Sledi Gin-tonik, ki ima 151 kalorij, in prav tako velja za osvežilno pijačo, še posebej poleti, je pa zaradi tonika nekoliko bolj sladkega okusa, kar nas pri koktajlih lahko kaj hitro zavede ter pospeši pretirano pitje le teh sladkih koktajlov, katere v tistem momentu kaj hitro enačimo z brezalkoholno pijačo.

 

 

Ker pa kalorije pridno nabiramo tudi s pitjem žganih pijač namenimo besedo tudi prav tem. Žgane pijače so zanimive, ko pride do nazdravljanja z družbo in s katerimi na hitro malo popestrimo obstoječo namizno pijačo. Te prav tako vsebujejo veliko kalorij, v 100 mililitrih jih lahko najdemo kar 250. A 100 mililitrov je veliko, žgane pijače so namreč servirane v kozarcih v količini 30 mililitrov, ki vsebuje približno 70 kalorij, če ji seveda ne primešamo nobenega sladkega soka.

 

 

V kolikor ste gurman ter cenite dobro hrano ob njej še toliko bolj namenite naročilu dobrega penečega vina , kateri poleg navade ob hrani prav tako simbolizira praznovanje. Radi ga imamo ne samo zaradi bogatega okusa, temveč tudi zaradi tega, ker 100 mililitrov penečega vina vsebuje zgolj 152 kalorij ter je nepogrešljiv kandidat ob vrhunski hrani.

 

Podobno je tudi z rujno kapljico, ki je še manj kalorična, 100 mililitrov rdečega vina namreč vsebuje približno 60 kalorij, prav toliko kot 100 mililitrov piva.

 

 

Pijača, katero večina ob vročih poletnih dneh smatra za najbolj osvežilno pa je seveda pivo. In prav pivo je tisto katero je med katerimi tisto katerega se lahko preko celotnega dne spije kar veliko. Pivo vsebuje minerale in vitamine ter antioksidante, ki varujejo srce, vendar pa ni treba pretiravati. Vseeno gre za alkoholno pijačo, ki poleg tega spodbuja napihnjenost. Kalorična vrednost v 100 ml je od 35 do 50 kcal.

 

Sorodna vsebina

Madonna padla med koncertom

Madonna padla med koncertom

65-letna pevka se je nasmejala trenutku med koncertom, ko se je eden od njenih plesalcev očitno spotaknil, medtem, ko jo je vlekel čez oder na stolu, med petjem hita iz leta 1986 "Open Your Heart". V več posnetkih, deljenih na družbenih omrežjih, je mogoče videti kako...

Eminem in njegove tri osebnosti

Eminem in njegove tri osebnosti

 Za fanta, ki se je tako potrudil, da nam pove, da je njegovo ime (kaj, kdo, chka-chka) Slim Shady, ga poznamo na tri načine. Eminem, Slim Shady in Marshall Mathers so ena oseba, vendar pa je za slavnega raperja jasna razlika med njimi, saj je vsako ime za eno od...

Prihajajoči dogodki