MyNight Logo

Po 27 letih obudili primer umora Tupaca Shakurja

21 · 7 · 23
Tupac Shakur

Oblasti v Nevadi so ta teden izdale nalog za preiskavo v zvezi z dolgo nerešenim umorom raperja Tupaca Shakurja pred skoraj 30 leti, so potrdili v torek.

Shakur, ena najbolj znanih osebnosti hip-hopa, je bil ubit v noči na 7. september 1996 v streljanju iz vozila v Las Vegasu. Star je bil 25 let.

Metropolitanska policija v Las Vegasu je sporočila, da so nalog za preiskavo izvršili v ponedeljek v bližnjem mestu Henderson. Ni jasno, kaj so iskali in kje so iskali.

Tiskovni predstavnik ministrstva Aden Ocampo Gomez je v kratkem telefonskem klicu dejal, da ne more zagotoviti več podrobnosti o najnovejšem razvoju v primeru, pri čemer se je skliceval na odprto preiskavo.

Shakur je bil ustreljen, ko je sedel v črnem avtomobilu z Marion “Suge” Knight, vodjo založbe Death Row Records.

Policija je povedala, da sta bila oba ustavljena pri rdeči luči blizu Las Vegas Stripa, ko je poleg njiju ustavil bel Cadillac in odjeknilo je streljanje.

 

 

Shakurja so večkrat ustrelili in odpeljali v bolnišnico, kjer je teden dni pozneje umrl.

Nikoli ni bilo aretacij. Lasvegaška policija je v preteklosti povedala, da je preiskava hitro zastala, deloma tudi zato, ker priče niso hotele sodelovati.

Nevada nima zastaralnega roka za pregon primerov umorov.

Shakur, ki velja za enega najvplivnejših in vsestranskih raperjev vseh časov, je bil šestkrat nominiran za nagrado Grammy in je imel pet albumov št. 1.

Leta 2017 ga je Snoop Dogg sprejel v Dvorano slavnih rock & rolla. Junija letos je raper prejel posthumno zvezdo na Hollywood Walk of Fame. Imel je tudi nekaj muzejskih eksponatov, ki so se poklonili njegovemu življenju, vključno z “Tupac Shakur. Zbudi me, ko sem prost,« leta 2021.

Njegova poklicna glasbena kariera je trajala le pet let, vendar si je Shakur zagotovil 21 Billboard Hot 100s, vključno z desetimi najboljšimi uspešnicami »Dear Mama« in »Old School« leta 1995 ter njegovo najbolj znano skladbo, »How Do U Want It/California Love« iz leta 1996, s K-Ci in JoJo. Slednji je bil dva tedna na prvem mestu Billboard Hot 100 s svojega zadnjega studijskega albuma in prvenca Death Row Records, “All Eyez on Me.”

 Shakur je prodal 33 milijonov albumov.

Sorodna vsebina

Eminem in njegove tri osebnosti

Eminem in njegove tri osebnosti

 Za fanta, ki se je tako potrudil, da nam pove, da je njegovo ime (kaj, kdo, chka-chka) Slim Shady, ga poznamo na tri načine. Eminem, Slim Shady in Marshall Mathers so ena oseba, vendar pa je za slavnega raperja jasna razlika med njimi, saj je vsako ime za eno od...

Prihajajoči dogodki