MyNight Logo

Paris Hilton brez dlake na jeziku o grozljivih zlorabah v mladinskih ustanovah

28 · 6 · 24
Paris Hilton

Paris Hilton je odkrito spregovorila o osebnih izkušnjah z zlorabami v mladinskih ustanovah in se ponovno zavzela za zakonodajo, ki bolje ščiti otroke pred institucionalno zlorabo.

 

Pred kongresom je dejala, da bo “glas otrok, katerih glasov se ne sliši” in da “se ne bo ustavila, dokler ameriška mladina ne bo varna”! Izpostavila je tudi, da “družine potrebujejo sredstva in podporo, da otrokom sploh ne bi bilo treba vstopiti v institucionalno varstvo.”

 

Hiltonova je odkrita zagovornica blaginje otrok in je že večkrat javno spregovorila o fizični in čustveni zlorabi v internatu za težavne najstnike. Povedala je, da še vedno trpi za posttravmatsko stresno motnjo, ki je posledica bivanja v ustanovi.

 

Na pričevanju je opisala svojo izkušnjo, ko je bila stara okrog 16 let: “Osebje me je prisilno hranilo z zdravili in spolno zlorabljalo. Nasilno so me omejili in vlekli po hodnikih, slekli in me vrgli v samico. Moji starši so bili popolnoma zaslepljeni – lagali so jim in z njimi manipulirali.”

 

Paris Hilton, ki je zdaj mati dveh otrok, je še dodala: “Kot mami mi te zgodbe zlomijo srce.”

 

V intervjuju leta 20022 je povedala, da so ji te izkušnje pustile dosmrtne posledice in se zato zdaj bori za spremembe, “da nobenemu otroku ne bo treba trpeti v imenu zdravljenja.”

Sorodna vsebina

Joe Alwyn o razhodu s Taylor Swift

Joe Alwyn o razhodu s Taylor Swift

Joe Alwyn je prvič javno spregovoril o koncu svoje dolgoletne zveze s Taylor Swift. V intervjuju za Sunday Times je Alwyn rekel, da razume, da so ljudje radovedni o njegovem življenju, vendar upa, da "lahko vsak sočustvuje in razume težave, ki pridejo s koncem...

Billie Eilish iskreno o “ghostanju” in prijateljstvih

Billie Eilish iskreno o “ghostanju” in prijateljstvih

Zvezdnica Billie Eilish je v BBC-jevem podkastu "Miss me?" spregovorila o tam, kako jo je "ghostal" stari prijatelj in o osamljenosti, ki jo prinese slava. "Bil je nekdo, ki sem ga poznala leta in sva po telefonu delala načrt, da se dobiva - to je moj naslov, bodi tam...

Coldplay v boju za planet

Coldplay v boju za planet

Skupina Coldplay je sporočila, da je njihov ogljični odtis po dveh letih turnej za 59 % nižji od tistega, ki so ga ustvarili na prejšnji turneji. V boju za ekološko bolj prijazno umetnost so vzpostavili nekatere kreativne rešitve, kot so kinetična plesišča, ki...

Prihajajoči dogodki