MyNight Logo

Linkin Park: “Minutes to Midnight”

29 · 1 · 24
Linkin Park

Tretji album “Minutes to Midnight” ameriške rock skupine je bil izdan maja 2007 in je bil njihov tretji zaporedni album številka ena.

Oboževalci albuma šele zdaj ugotavljajo, od kod izvira njegovo ime.

 

 Linkin Park

Linkin Park

 

Ime albuma je povezano z organizacijo The Bulletin of the Atomic Scientists.

Urnik apokalipse, ki se imenuje “Doomsday Clock” je simbol, ki predstavlja verjetnost človeške ustvarjene globalne katastrofe, po mnenju članov organizacije.

Organizacija The Bulletin of the Atomic Scientists, vsako leto opozarja, kako blizu smo “uničenju sveta z nevarnimi tehnologijami, ki smo jih ustvarili sami”, in naj bi bila poziv k ukrepanju za svetovne vlade.

 

Letošnje napovedi se ljudje še posebej bojijo.

Po tem, ko so zadnjih 12 mesecev opozarjali, da smo le 90 sekund oddaljeni od katastrofe – kar je najbliže polnoči, kot smo kadarkoli bili – se bo ura znova ponastavila.

Strokovnjaki vsako leto ocenijo dogodke preteklega leta, pogosto preučujejo konflikte, grožnje z jedrskim orožjem in podnebne spremembe.

 

Chester Bennington

Chester Bennington

 

Leta 2021 kot tudi 2022 smo bili od katastrofe oddaljeni 100 sekund do polnoči.

V letu 2023 pa so številni srhljivi dogodki na svetovnem prizorišču prispevali, da smo bližje uničenju sveta kot kadarkoli prej.

To je bilo predvsem zaradi invazije na Ukrajino in grožnje jedrske vojne.

 

Na Redditu je eden od oboževalcev skupine Linkin Park delil nekaj zanimivosti o povezavi med Doomsday Clock in tretjim albumom skupine.

“Zanimivost: Naslov albuma “Minutes to Midnight” se nanaša na uro apokalipse,” je zapisal. “Manj minut manjka do polnoči, bliže smo koncu sveta zaradi podnebnih sprememb ali jedrske vojne.”

 

 Chester Bennington

Chester Bennington

Vokalist Chester Bennington je v intervjuju z MTV News leta 2007 spregovoril o naslovu albuma.

“Naslov je sklicevanje na uro apokalipse, ki so jo ustvarili znanstveniki na Univerzi v Chicagu, potem ko je ZDA odvrgla atomsko bombo na Japonsko, da bi končala drugo svetovno vojno,” je dejal. “… Poimenovati album je bilo težje kot karkoli drugega”.

 

 Linkin Park

Linkin Park

 

 Chester Bennington: “… Gledal sem dokumentarec o uri apokalipse in vedno znova so ponavljali frazo “Minutes to Midnight”.

“S tega vidika je polnoč konec sveta, kot ga poznamo”.

“Dejstvo, da je album tako drugačen od prejšnjih in, da smo bili bolj zreli ter začeli novo obdobje, se nam je zdela dobra povezava z naslovom. Mislim, da naslov resnično zajema, kako smo se počutili.”

Potem, ko so ugotovili to povezavo, so nekateri oboževalci priznali, da so začeli resneje jemati uro apokalipse.

Sorodna vsebina

Sean “Diddy” Combs tožen s strani producenta

Sean “Diddy” Combs tožen s strani producenta

Sean "Diddy" Combs je bil obtožen spolnega napada s strani nekdanjega zaposlenega. V ponedeljek je Rodney "Lil Rod" Jones, nekdanji producent in snemalec glasbenega mogotca, star 54 let, vložil tožbo na newyorškem zveznem sodišču, trdil pa je, da ga je Combs več kot...

Oče Taylor Swift obtožen napada na fotografa

Oče Taylor Swift obtožen napada na fotografa

Avstralska policija preiskuje obtožbo paparaca, ki trdi, da ga je napadel oče Taylor Swift, Scott Swift. Fotograf Ben McDonald, 51, toži Scotta Swifta saj naj bi ga ta udaril po obrazu v pristanišču v Sydneyju.   ...

Kanye West obtožen kraje pesmi “I Feel Love”

Kanye West obtožen kraje pesmi “I Feel Love”

Kanye Westov album "Vultures 1" naj bi vseboval neavtorizirano interpolacijo uspešnice iz leta 1977 "I Feel Love", Donne Summer. Domnevno kršitev avtorskih pravic najdemo v pesmi "Good (Don't Die)", ki je elektropop skladba na Yejevem novem albumu z reperjem Ty Dolla...

Madonna padla med koncertom

Madonna padla med koncertom

65-letna pevka se je nasmejala trenutku med koncertom, ko se je eden od njenih plesalcev očitno spotaknil, medtem, ko jo je vlekel čez oder na stolu, med petjem hita iz leta 1986 "Open Your Heart". V več posnetkih, deljenih na družbenih omrežjih, je mogoče videti kako...

Prihajajoči dogodki