Včasih morda mislimo, da so moški manj čustveni, kot je to bolj razvidno pri nežnejšemu spolu. Vendar pa temu vedno ni  tako. Popolnoma odkrito se zavedamo, da so moški pri skrivanju svojih čustev bolj izkušeni ter ta močna čustva bolje skrijejo pred okolico. Ko pri moškem nastopi  pravi  moment in se odloči, da bo naredili  prvi korak, bo to storil ko boste to najmanj pričakovale. Seveda pa se to predvsem dogaja ob poznih nočnih urah in nekaj popitih kozarčkih alkohola. Ko se združijo alkohol, želja in pogum je to prava kombinacija, katera botruje k poslanemu sporočila. Novodobna tehnologija ter malček alkohola sta torej  tista krivca zaradi, katerih dekleta v nočnih urah prejemajo sporočila fantov.

Raziskave odkrivajo naslednje..

 

 

Zgodba pri ženskah pa je popolnoma drugačna in ko so pod adrenalinom, katerega prinese dobra glasba, atmosfera in pijača, se spomnijo tudi oseb za katere jim je načeloma vseeno in to naredijo na zelo transparenten način pred očmi vseh prijateljic. Raziskave so pokazale, da se moški v opitem stanju najpogosteje javljajo osebam do katerih gojijo nekakšna čustva. Čeprav njihov sms ali klic do ljubljnene osebe v takšnem stanju verjetno ni najbolša odločitev, imajo veliko večji pomen kot sporočila, ki jih ženske pošiljajo v enakem stanju.

 

 

Seveda obstajajo izjeme in ne moremo se popolnoma zanašati na te trditve, vendar če se vam moški javi ob zgodnjih urah, bodite prepričane, da to ni bila pomota.