V prejšnjem članku, ki ga lahko preberete tukaj, smo govorili o nekaj znakih, ki jih ženska vede ali pa nevede izkazuje, ko do vas čuti neko določeno privlačnost…

Sedaj si poglejmo še nekatere ostale znake privlačnosti.

 

 

 

‘Prostor med vama’

Navadno je tako, da kadar je ženska zainteresirana v moškega, ne želi, da bi med njima stalo karkoli. Nekatere ženske se skrivajo ‘za torbicami’. Če jo drži pred sabo, kot nekakšno subtilno bariero med vama, ko se pogovarjata, navadno to za vas ni najbolje. Če vidite, da ji torbica ‘počiva’ na rami ob strani, lahko sklepamo, da do vas goji pozitivna čustva.

Seveda ne pomeni, da je torbica edino sredstvo, za katerim se lahko ‘skrije’. Vsak predmet ji bo prišel za tak namen prav, še posebno njen pametni telefon, ki je izvrstno sredstvo za izogibanje pogledom, pogovoru in daje izgled ‘izjemne zaposlenosti’. Navkljub vsem so ravno torbice najpogostejše orodje za odraslo igro skrivalnic, saj je družbeno sprejemljivo in razumljivo, da ženska pred seboj drži torbico, ter tudi ne deluje tako nevljudno, kot pa, da se popolnoma zatopi v svoj pametni telefon. Prav tako kot telefon, gre torbica z njo povsod.

Torej, čenaprimer ženska med pogovorom z vami torbico odloži na šanku, ne pomeni samo, da je sproščena, ampak, da čuti tudi določeno mero varnosti in zaupanja.

Predlagamo vam, dragi bralci, da se ne obremenjujete preveč z analiziranjem strateške pozicije njene torbice…  😉 vendar jo zgolj opazujte in to znanje uporabljajte kot eno izmed orodij, da boste lahko njene namene in občutke glede vas postavili v določen kontekstni okvir.

 

Spremembe v glasu

Tako moški kot ženske vsi spreminjamo svoj ton glasu, ko govorimo z določeno osebo, ki nam je všeč. Psihologi so mnenja, da se ton našega glasu takrat navadno zelo zniža. Četudi ste pozorni naprimer na človekovo dihanje (hitrejši srčni utrip in plitki vdihi so eni izmed znakov privlačnosti) jih ni tako lahko opaziti kot pa spremembe v tonu glasu.

Ton glasu je eden izmed redkih znakov privlačnosti, ki bi jih težko zamenjali za kaj drugega, kot to, kar je. Svojega tona ne bo znižala ‘samo zato’, ampak nevede, saj ste ji očitno všeč. Zanimivo je to, da so nekatere raziskave ugotovile, da so poslušalci, ki so bili nagovorjeni v nižjem tonu, izkazali večje zanimanje za drugo osebo. Naj vas ne skrbi, če se boste zalotili, da govorite v mnogo globljem tonu kot ponavadi, ko začenjata flirtati… mnogokrat je to zelo privlačno tudi za sogovornika.

 

 

 

Mimika

Ljudje smo taki, da so nam navadno všeč ljudje, ki so ‘ravno takšni kot mi’. Prav tako se mnogokrat obnašamo tako, kot se obnašajo tisti, ki so nam všeč. Ameriški Inštitut za neverbalno komuniciranje je že mnogo let nazaj ugotovil, da ljudje posnemajo obnašanje tistih, do katerih čutijo privlačnost. Ta fenomen se imenuje ‘komunikacijska simetrija’, ki nas spremlja že vse od rojstva.

Vsi smo že bili v situacijah, ko naši prijatelji ali sodelavci začnejo uporabljati iste izraze, žargon, ali pa iste navade. Če opazite nenavadno ‘zrcaljenje’ med pogovorom z osebo, ki vam je všeč, je to popolnoma običajna stvar. Četudi sta se spoznala le nekaj ur nazaj, gre za obojestransko prevzemanje obnašanja in govora, ki se začne dogajati po zgolj nekaj urah in ne več tednih in mesecih vajinega poznanstva.

Bodite pozorni na besednjak, ki ga uporablja, prav tako pa tudi na njeno govorico telesa. Ali uporablja tako, kot vi? Se vam kdaj zdi, kot da bi se gledali v ogledalu? Uporablja take fraze kot vi? Uporablja tak humor, kot vam odgovarja? Zelo verjetno je, da se vsega tega sploh ne zaveda. Poče pač to, kar vsi nevede počnemo, kadar smo v družbi osebe, ki nam je všeč.

Sedaj, ko smo v zadnjih dveh člankih raziskali nekaj običajnih primerov podzavestnega izkazovanja privlačnosti, boste lahko te znake veliko lažje opazili. Torej, ko boste naslednjič v dvomu, se spomnite na naše kratke napotke.

MyNight