Posesivni moški lahko povzročijo, da boste prekinili stike s prijatelji, sodelavci in celo družinskimi člani, saj hočejo vedno vedeti kje se nahajate, kaj počnete in vas želijo imeti vedno na očeh.

 

Ko vaš fant postane posesiven je to opozorilni znak, da je čas, da prekinete razmerje.
Če vam to uspe, si boste prihranili veliko hudega, živcev, solza in morda, (žal je zadnje čase veliko hudih primerov nasilja med pari), si celo rešili življenje…

Prvi korak

Preden se v to spustite, si zagotovite varnost. Prepričajte se, da vaša družina in prijatelji vedo, da nameravate pustiti vašega posesivnega fanta. Vsak razpad zveze navadno spremljajo solze in slaba volja, včasih pa lahko pripeljejo tudi do nepredvidljivega vedenja, ki se pokaže še posebej izrazito pri moških…
Četudi mislite, da vaš bodoči-bivši fant ni zmožen storiti kaj nepredvidljivega in da se mu ne bo ‘odpeljajo‘ in bo postal agresiven, vseeno prej opozorite ljudi, ki so vam blizu, da ga nameravate zapustiti. Tako vam bodo lahko pomagali v najslabšem primeru, če pride do česa slabega.

Drugi korak

Bodite direktni. Povejte mu, da končujete zvezo brez vsakršnega dvoma. Če želite, da ostaneta samo prijatelja, mu to povejte, prav tako pa tudi, če ga ne želite več videvati. Bodite odločni in ne popuščajte, ko vas bo poizkusil manipulirati!

 

Tretji korak

Prekinite vse stike. Če boste ostali v kontaktu po tem, ko boste prekinili zvezo, bo fant mislil, da ga pogrešate in da neprestano mislite nanj. Če vas bo on kontaktiral in se ne boste uspeli ogniti komunikaciji, poskrbite, da bo pogovor kratek in ‘hladen’.

Četrti korak

Poiščite si varen krog ljudi, s katerimi se lahko vključujete v skupne aktivnosti in hobije. Višek prostega časa, ki bi ga sicer namenjali za vašega bivšega fanta, posvetite drugim ljudem, ki so vam naklonjeni. Pokličite prijatelje, ki ste jih prej zanemarjali v mučni in posesivni zvezi in z njimi nadoknadite. Če so pravi prijatelji, bodo razumeli, čez kaj ste šli.

 

Peti korak

Nadaljujte s svojim življenjem. Ko ste bili v posesivni zvezi ste verjetno veliko časa preživeli z aktivnostmi, ki so bile všeč samo njemu. Končno imate čas, da se spet predate svojim hobijem, kot so tečaji salse in podobno. Uživajte v življenju, le enega imate! Tako bo tudi vaš bivši fant, ki bo zagotovo še vedno vohunil za vami, vedel, da ste ga preboleli in ga ne potrebujete v svojem življenju in se nikoli več ne boste vrnili v njegov objem.

 

Šesti korak

Če se izkaže, da je vaš bivši eden tistih, ki bi morali biti v instituciji z oblazinjenimi stenami, nikar ne oklevajte. Obvestite prijatelje in družino o tem, kaj se dogaja. Če vam grozi, pokličite policijo. Brez milosti prekinite vse stike, predlagamo tudi, da se zaščitite s kakšnim sprejem, kot ga uporablja policija. Morda tudi tisti, ki odvrne napad medveda, pride v poštev. 😉 Večino nasilja se začne zelo subtilno, z verbalnim in psihičnim nasiljem, ki lahko vodi v grozovite smeri. Če temu tako ne naredite konec in ‘koprive ne zatrete v kali’, vam lahko le-ta zraste čez glavo.

 

Dekleta, močnejše ste, kot mislite, zato vemo, da se boste znale postaviti zase! Zaslužite si biti srečne! 😉

MyNight