Če nam ne verjamete, lahko vprašate stare fitnes mačke: osvojiti srce ’tiste hude bejbe s fitnesa’ je lahko napornejše in težje kot vsaka vaja.

 

Na srečo, tako kot pri fitnesu tudi pri dekletih velja: začnite počasi, ne pretezajte se preveč in bodite realistični glede zastavljenih ciljev.

Preberite nekaj nasvetov, ki bodo spremenili ‘trening z vami’ v ‘zmenek z vami’.

 

 

  1. Postanite redna stranka

Ponavadi je tako, da se ljudje odpravijo v fitnes v bolj ali manj enakih terminih. Če vas bo po več obiskih že prepoznala, je večja verjetnost, da se pogovor razvije kot pa, da k njej pristopite in jo nagovorite kot neznanec. Najboljši način, kako nekoga spoznati je to, da se udeležite istih skupinskih vadb. Veliko ljudi se pred in po začetku vodenih vaj pogovarja o tem katere vaje so najboljše, kaj priporočajo, kje med službenih odmorom dobiti najboljši smoothie, ter kje se najboljše žura… Seveda oba že uporabljata mynight.si 😉

  1. Ne hvalite njene ‘super hude’ postave.

Res je, oprijete ‘pajkice’ zelo malo prepuščajo domišljiji. V njenih mislih pa obstaja zelo velika razlika med nošjo le-teh med jogganjem po parku ali pa, ko jih nosijo v ‘civilu’. Še tako dobronamenski komentar jo lahko vrže iz tira. Zato raje govorite o lokalnih maratonih, pohodih v hribe in karkoli, kjer bo lahko izrazila svoje mnenje in bosta imela recipročni pogovor in s tem dialog, ter ne vašega bolečega monologa, ki bo zelo kratek. Tako je ne boste postavili v središče pozornosti, pogovor bo sproščen in lahko bosta ugotovila, ali imata kaj skupnega.

 

 

  1. Rajši pohvalite njen izgled

V fitnesu se velikokrat lahko odločite za svoj pristop glede na to, kako je fitnes bejba oblečena. Če ima oblečeno kakšno oprijeto tekaško majico iz preteklih maratonov, jo lahko naprimer vprašate, če se ga je tudi sama udeležila in kako ji je šlo. Če nosi kakšen kos oblačila, ki še posebej izstopa, ji recite, da ‘točno tako stvar’ iščete za nečakinjin/sestrin/prijateljičin rojstni dan saj ima le-ta podoben okus za oblačenje in jo vprašajte, ‘kje si jo kupila?’. Tako je zopet ne izpostavite nje direktno in verjetno je, da se bo razvil pogovor.

 

 

  1. Dobite si ‘pomoč’

Velikokrat se moški napačno postavijo v linijo za dekleti, še posebej, ko se izvajajo vaje za raztezanje, da lahko ‘uživajo v razgledu’. Namesto tega raje pristopite do tiste, ki vam je všeč in jo prosite, da vam pomaga pri vaji (npr. triceps dip), ‘da boste lahko zaključili celoten set’.

 

  1. Očarajte jo s svojo osebnostjo in ne s ‘trebušnimi’.

Morda mislite, da bo ‘živalsko’ dvigovanje celih ton pritegnilo njeno pozornost… Obstaja velika možnost, da tega sploh ne bo opazila, zaradi česar se boste vi zgolj izpostavljali tveganju s poškodbami… ali pa si boste naredili še kakšno dodatno sramoto. Pustite svoj napihnjeni ego doma in ji raje pristopite kot normalen človek.

  1. Vprašajte jo za nasvet

Če je blizu tekaške naprave ali tiste, za veslanje, jo prosite, če vam pomaga z nastavitvami. Povejte, da ste običajno npr. ‘na drugi strani, pri utežeh’, sedaj pa bi radi preizkusili še ostale naprave. Šele nato jo lahko vprašate npr. ‘kakšen trening pa tebi odgovarja’… Vendar pozor: počakajte, da s svojo vajo zaključi ali pa se podviga lotite, preden z njo začne. Če boste ‘vpadli’ nekje vmes ji boste verjetno šli na živce.

 

 

  1. Oblečite se tako, da boste naredili vtis

Še posebej ženske trenerke so mnenja, da v kolikor niste lepo oblečeni in lepo dišite, se sploh ne trudite s pristopanjem. To pomeni, da ‘švic majčke’ in prekratke ali oprijete kratke hlače, ki razkrivajo vaše darove Matere narave ne pridejo v poštev. Predlagamo, da oblečete običajno svežo kratko majico, malenkost širše hlače in sveže nogavice. Sploh pa manj je več, sproščenost pa na prvem mestu.

 

 

  1. Ne bodite g. Pametnjakovič

Ženskam navadno ni všeč, ko jih moški med vadbo popravljajo, sploh če jih za mnenje niso prosile. Rajte jih iskreno pohvalite, npr. ‘vau, kako ti uspe narediti toliko trebušnjakov, mene te prav ubijajo’… Če se vam nasmehne, potem veste, da lahko nadaljujete s prijateljskim pogovorom. Če zavije z očmi… potem pa niti ne poskušajte.

Predvsem pa ne bodite ‘pocukrani’.

MyNight.si