V prvem prispevku smo si pogledali nekaj načinov, kako se znebiti mačka. Tukaj so še naslednji:

 

 

 

Vrnite se v posteljo.

Alkohol zmoti vaš naravni cikel spanja, zato je eden večjih razlogov za vaše slabo počutje ravno neprespanost in utrujenost. Tistih nekaj par dodatnih ur spanja vam bo hitro pomagalo, da se boste bolje počutili. Bodimo iskreni; dan, ko imate mačka, ne bo ravno zelo produktiven, zato se ne počutite preveč krive, če spanje zjutraj malo ‘potegnete’.

 

 

Izogibajte se premočni svetlobi in/ali hrupnega okolja.

 

Maček povzroči visoko preobčutljivost na močno svetlobo in hrup. Ko boste na prostem vam priporočamo, da s seboj vzamete sončna očala. V avtu ne poslušajte glasne glasbe.

 

Če imate težave z vstajanjem, in je slabost preprosto prehuda, morda pokličite v službo in recite, da ste ‘zboleli’. Čeprav naj vam to nikakor ne pride v navado, je vseeno bolje, da za en dan izginete iz radarja, kot pa da vas vaši sodelavci videjo v takem slabem stanju. Tako ali tako tisti dan nebi veliko naredili. Razen večino dneva okupirali sanitarije.

 

 

Pojdite na sprehod, tek ali plavanje. 

Endorfini, ki sem med rekreacijo sproščajo, lahko blagodejno vplivajo na vaše razpoloženje, kar je pomembno, če se počutite napete in anksiozne.  Oboje je pogost stranski učinek mačka. Rekreacija tudi pospešuje proces presnove alkohola v vašem sistemu.

 

Bodite pozorni, da se boste pred, med in po vaji zadosti hidrirali in tako preprečili nadaljnjo izgubo tekočine v telesu.

 

Zamotite se.

Če že trpite z alkoholnim mačkom, ne potrebujete še moralnega mačka. Če se boste dodatno sekirali, boste situacijo zgolj samo poslabšali. Edini način, da boste mačka v hitrem in (ne)bolečem postopku odpravili je ta, da dovolite svojemu telesu počitek. Izkoristite vaš ‘prosti’ dan, poglejte si svojo najljubšo serijo, odigrajte kakšen ‘špil’, preberite kakšno knjigo (če vam uspe) in podobno… Jutri je nov dan!

 

Se ne želite več zbuditi z mačkom? V prihodnjem prispevku si bomo pogledali, kako ga preprečiti!