MyNight Logo

Kako odpraviti mačka ? | (1. del)

"
08 · 4 · 17

Vsi si želimo, da bi obstajali magični načini odpravljanja mačka. V prvem članku vam predstavljamo nekaj hitrih načinov, ki vam bodo olajšali vaš dan…

 

Rehidracija.

Maček je znak, da je vaše telo ekstremno dehidrirano. Z rehidracijo boste odpravili glavobol, vrtoglavico in ostale stranske učinke mačka. Še posebej pomembno je, da nadomestite izgubljeno tekočino v telesu, če bruhate.

  • Pitje velike količine vode
  • Pijte pijače za športnike, ki so bogate z elektroliti. Za večino glavobolov, ki spremljajo mačka, sta povzročitelja dehidracija in porušeno ravnovesje elektrolitov v telesu. Natrij, magnezij, kalcij in kalij so še posebno pomembni za vesele in zadovoljne možgane.
  • Ko se odločate, kaj boste pili naslednje jutro, bodite pozorni na etiketo na plastenki. Izberite si pijačo, ki je bogata z magnezijem in kalcijem in tako, ki vas ne bo samo rehidrirala, ampak tudi nadomestila elemente v vašem telesu, za katere vas je prikrajšal vaš bivši najboljši prijatelj iz prejšega večera – alkohol.
  • Izogibajte se kavi in ostalim kafeinskim substitutom. Veliko ljudi veselo pije kavo, v upanju, da jih bo le-ta poživila in zbudila, vendar se ne zavedajo, da bo kofein stvari samo še poslabšal, saj vas bo dodatno dehidriral. Raje se odločite za ingver. Ta vam bo pomagal pomiriti vaš želodec in pomagal pri slabosti.

 

Tablete?

Lahko. Vendar se izogibajte Paracetamolu, saj zelo negativno vpliva na vaša jetra v kombinaciji s prebavljanjem alkohola. Aspirin ali pa Ibuprofen sta dobri opciji, če vas muči glavobol. Bodite pozorni, da pazljivo preberete navodila, kako jih jemati in da ne prekoračite dnevno dovoljenega odmerka.

  • Imejte v mislih, da preomerno uživanje teh zdravil lahko na dolgi rok močno poškoduje vaša jetra in ostale organe, še posebno, kadar jih uživate v kombinaciji z alkoholom.
  • Če lahko ‘preživite’ brez teh zdravil, vam priporočamo, da jih ne jemljete po nepotrebnem.

 

 

 

 

Jejte preprečenec, toaste in ostalo hrano, ki je blaga z ogljikovimi hidrati.

Ta tip hrane pomaga odpravljati vrtoglavico in absorbira alkohol v vašem sistemu. Prav tako ne vznemirijo preveč želodca.

  • Izogibajte se pekoči in kisli hrani, saj je ta zelo ‘težka’ za vašo prebavo
  • Izogibajte se težki in mastni hrani, saj ta samo še povečuje občutke slabosti

 

 

 

 

Ne pijte alkohola, da ozdravite mačka.

 

Alkohol vam bo morda dal občutek, da se trenutno bolje počutite, vendar vas bo na koncu le še bolj dehidriral. Zaradi tega se boste kasneje čez dan počutili le še slabše. Mačka se ne da prestaviti z dodatnim pitjem,zato raje malo potrpite in ‘plačajte davek’ prekomernega pitja.

  • Če se že odločite, da boste pili, se držite blagega alkohola. Morda hladen Radler in če že, naj bo to samo en. Dajte telesu možnost, da se regenerira.
  • Pijte samo, če tisti dan nimate več obveznosti, kot je študij, delo, …

 

Še več praktičnih nasvetov, kako odpraviti mačka, pa preberite tukaj 😉 Pa srečno…

AVTOR

Sorodna vsebina

V ovnu rojene so spogledljivke

Ženska, rojena v znamenju ovna, je praviloma spogledljiva in blagor njenemu partnerju, ki ni ljubosumen ali posesiven. So odlične zapeljivke, niso pa vztrajne in hitro odstopijo od poskusov, če ni po njihovo dovolj feedbacka. Zgodi se, da vas lahko zapusti sredi...

Ali obstaja povezava med vašo inteligenco in pitjem?

Ali obstaja povezava med vašo inteligenco in pitjem?

V prejšnjih prispevkih smo govorili o tem, kako pozdraviti in preprečiti mačka. Verjetno se vam bo zdelo tudi zanimivo to, da zelo verjetno obstaja direktna korelacija med alkoholom, vašim nivojem inteligence ter nivojem mačka, ki ga trpite naslednji...

SKY BAR (Slovaška – Bratislava)

SKY BAR (Slovaška – Bratislava)

    LEMON TREE SKY BAR se nahaja poleg Ameriške ambasade v starem delu Bratislave. Ta eksotični bar nudi kar 3 različne izkušnje - v eni zgradbi.          V pritličju se nahaja cocktail bar po zgledu barov iz New Yorka. V njem stoji kip...

Klub Octagon (SEOUL – J. KOREJA)

Klub Octagon (SEOUL – J. KOREJA)

Klub Octagon se od leta 2012 uvršča med TOP 10 nočnih klubov v Seoulu.   Konstantno ostaja nad povprečjem, zato ni čudno, da ga vsak teden obišče okoli 7000 gostov, ko so za mešalko le talentirani domači DJ – i. Število obiskovalcev pa se drastično dvigne, ko so...

Follow