MyNight Logo

Glasbeniki, ki so umrli in se vrnili k življenju

12 · 11 · 23

Na srečo osmih zvezdnikov rokenrola, ki so bili razglašeni za mrtve, a so nato vnovič oživeli, ni prišlo do hrepenenja po človeškem mesu.

Namesto tega so nadaljevali z ustvarjanjem odlične glasbe, ob tem pa razvili novo spoštovanje do krhkosti življenja.

Medtem, ko so nekateri rokerji postali žrtve pretiranega razvajanja v svetu rock’n’rolla in prekomernega eksperimentiranja z drogami, so drugi doživeli še hujšo usodo – vključno z dolgim seznamom poškodb zaradi prometnih nesreč.

 

 

Nikki Sixx, vir: Shutterstock

Nikki Sixx, vir: Shutterstock

 

Nikki Sixx

je decembra 1987 doživel predoziranje s heroinom, kar ga je skoraj stalo življenja. Razglasili so ga za mrtvega, vendar ga je nato reševalec z vbrizganjem odmerka adrenalina uspel oživiti. Nikki Sixx je svojo izkušnjo podrobno opisal v knjigi z naslovom “The Heroin Diaries”.

 

Josh Homme, vir: Shutterstock

Josh Homme, vir: Shutterstock

 

Josh Homme

Leta 2010 je frontman skupine Queens of the Stone Age doživel srčni zastoj zaradi okužbe med operacijo. Homme je priznal, da ga je leta zlorabe drog pripeljalo do oslabljenega stanja. “Na operacijski mizi so me izgubili, vendar je bilo to hkrati najbolje zame, ker mi je dalo priložnost, da znova zaživim na način, ki je zame boljši. Moral sem ugotoviti, v kaj resnično verjamem, tako da ni vse tako slabo,” je dejal pevec.

 

 

Ozzy Osbourne, vir Shutterstock

Ozzy Osbourne, vir Shutterstock

 

Ozzy Osbourne

Decembra 2003 je Ozzy Osbourne doživel hudo nesrečo na svojem posestvu. Osbourne je prenehal dihati in ni imel pulza skoraj dve minuti, preden so ga oživeli. Po nesreči je utrpel resne poškodbe, vključno z osmimi zlomljenimi rebri, zlomljeno ključnico in zlomljenim vratom.

 

 

Al Jourgensen, vir: Shutterstock

Al Jourgensen, vir: Shutterstock

 

Al Jourgensen

V intervjuju je vodja skupine Ministry, Al Jourgensen, delil, da so ga trikrat razglasili za mrtvega. Jourgensen je to dojel kot življenjsko spreminjajoč duhovni dogodek, ki mu je razkril obstoj posmrtnega življenja.

Vokalist je dejal: “Trikrat sem bil mrtev. Enkrat sem to resnično prepoznal kot nekakšen življenjsko spreminjajoč duhovni dogodek, kjer veš, da obstaja posmrtno življenje. Pri drugih dveh pa mislim, da sem bil preveč zdelan, da bi vedel, da sem mrtev.”

 

 

Slash, vir: Shutterstock

Slash, vir: Shutterstock

 

Slash

V devetdesetih letih so Slasha našli neodzivnega na hodniku hotela v San Franciscu. Kitarski virtuoz ni imel pulza in naj bi bil v srčnem zastoju osem minut, preden so ga oživeli z adrenalinom.

 

 

Steve Wood, Getty Images

Steve Wood, Getty Images

 

Don Powell

Bobnar skupine Slade je doživel hudo prometno nesrečo v Wolverhamptonu leta 1973. Njegovo srce je dvakrat prenehalo biti, vendar so ga uspeli oživeti. Powellova zaročenka pa je v nesreči žal umrla. Zdravili so ga zaradi dveh zlomljenih gležnjev in pet zlomljenih reber.

 

 

Ethan Miller, Getty Images

Ethan Miller, Getty Images

 

Philip Anselmo

Vokalist skupine Pantera se je zatekel k drogam, medtem, ko se je spopadal z močnimi bolečinami v hrbtu. Po nastopu v Dallasu leta 1996 je predoziral heroin in njegovo srce je prenehalo biti za štiri do pet minut, preden so ga oživeli.

 

 

Dave Gahan, vir: Shutterstock

Dave Gahan, vir: Shutterstock

Dave Gahan

28. maja 1996 je bil vokalist skupine Depeche Mode, Dave Gahan klinično mrtev zaradi predoziranja s kombinacijo heroina in kokaina. Glasbenika so morali oživljati trikrat.

Sorodna vsebina

Kiss: “Nastopila je nova doba”

Kiss: “Nastopila je nova doba”

Kiss so na njihovem zadnjem koncertu razkrili osupljivo novico: "Človeška različica skupine je zaključena, nadaljevali bomo virtualno." Člani skupine Kiss, Gene Simmons, Paul Stanley, Eric Singer in Tommy Thayer - so pripravili odštekan nastop na Madison Square...

Beyoncé je izdala novo pesem: “My House”

Beyoncé je izdala novo pesem: “My House”

"My House" je njena prva nova pesem, odkar je lani izdala album Renaissance, ki ga je Beyoncé označila kot prvi del v tridelni seriji.     Singl je so-produkcijsko skupaj z Beyoncé pomagal ustvariti The-Dream. To je bilo pomembno leto za Beyoncé, saj je...

10 igralcev za katere niste vedeli, da so glasbeniki

10 igralcev za katere niste vedeli, da so glasbeniki

Za glamurjem filmskega platna se skrivajo nekateri od vaših najbolj priljubljenih igralcev s skritimi talenti, ki vas lahko presenetijo. Od rocka, r&b-ja do popa in alternativnih zvokov spoznajte presenetljiva dvojna življenja igralcev, ki brez težav usklajujejo...

Prihajajoči dogodki