MyNight Logo
Icon for a home button
Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Zvonik kranjske cerkve & Rovi pod starim Kranjem

September 3 @ 10:00 - 11:00

Zvonik kranjske cerkve & Rovi pod starim Kranjem

☁️Za veličasten razgled nad mestom se povzpnite na zvonik cerkve sv. Kancijana, skrivnosti kranjskega podzemlja pa spoznajte v Rovih pod starim Kranjem.

⛪Cerkev sv. Kancijana s svojo mogočno in v prostor strateško umeščeno pojavo predstavlja najbolj prepoznavno zgradbo v mestni veduti. Njen zvonik se dviga 60 metrov visoko. Vanj se vije 163 stopnic, ki se končajo ob razgledni ploščadi.

🦇Pod starim mestom Kranj se skrivajo rovi, ki so jih zgradili med 2. svetovno vojno in so prvotno služili kot mestno zaklonišče. Pot, ki je dolga 1300 metrov in vodi skozi kranjsko konglomeratno skalo, je polna zanimivih zgodb in doživetij. Podzemni rovi so delo človeških rok, a v njih zaradi klime, ki je podobna naravni jami nastajajo kapniki, tam pa živijo tudi redke jamske živali, kot so jamske kobilice in pajki jamske mete.

💰Cena:
Ogled zvonika in vodenje po rovih pod starim Kranjem
9 €/osebo (do 25 oseb)
Čas trajanja: do 1 ure

Voden ogled zvonika in rovov pod starim Kranjem:
11 €/osebo (do 25 oseb)
Čas trajanja: do 1,5 ure

❗Potrebne so predhodne prijave na info@visitkranj.si ali na tel. 00 386 4 238 04 50 vsaj en dan pred želenim terminom vodenega ogleda. Vstopnino plačate v Kranjski hiši, Glavni trg 2, kjer je tudi zborno mesto.

📲 Več informacij: https://www.visitkranj.com/zvonik-cerkve-sv-kancijana-in-rovi-pod-starim-kranjem

👅 INFORMATION IN ENGLISH: https://www.visitkranj.com/en/bell-tower-of-st-kancijans-church-and-tunnels-under-the-old-town-of-kranj

📸 Jošt Gantar

Venue

Visit Kranj
Visit Kranj
Gorenjska, 4000 Slovenia
Phone:
(04) 238 04 50