MyNight Logo
Nalagam Dogodki

« Vsi Dogodki

  • Ogleduješ si dogodek v preteklosti.

Zmelkoow – Veliki poslovilni koncert – prvič

25. januarja @ 21:00 - 23:30

Zmelkoow - Veliki poslovilni koncert – prvič

Zmelkoow, legendarne legende, rock’n’roll cirkus band, primorski in vseslovenski posebneži, se januarja leta 2023 poslavljamo. Morda prvič, morda za vedno; ne vemo še. Kot se za band našega kova spodobi, pa se bomo poslovili v slogu, z ‘Velikim poslovilnim koncertom – prvič’, ki bo v sredo, 25.1.2023 v ljubljanskem Kinu Šiška.

Glede na težke čase, ki se vsled globalnemu segrevanju, lokalnemu zmrzovanju, bacilih in jedrskih grožnjah nakazujejo, se prav lahko zgodi, da bo Zemljo ali vsaj del njenih prebivalcev (med katerimi znamo biti tudi mi) vzel vrag preden dvakrat pomežiknemo. In ker morda ne bo časa, da bi se vljudno poslovili, Zmelkoow pa smo vljuden band, smo se odločili, da se bomo za vsak slučaj prvič poslovili pravočasno in napovedano. Če pa se slučajno izkaže, da smo preveč pohiteli, bomo organizirali, kot se za band našega staža in let spodobi, Veliki comeback koncert – prvič in vajo ponovili čez čas z Velikim poslovilnim koncertom – drugič … In tako naprej. Ne vemo. Vemo pa, kdaj se bomo poslovili prvič: v sredo, 25.1.2023, v Kinu Šiška.

_________________________________________

Zmelkoow, tisti primorski band, ki je v svet spustil skladbe, kot so ‘Yo!’, ‘Čau sonček’, ‘Strelowood’, ‘Gravitacija (Več kot spijemo)’, ‘Sentiš – navadni’, ‘Klub ljudi z resnimi težavami’, ‘Škodljivec’, ‘Vrži se’, ‘Bit’, ‘Batman’, ‘Poredni gosti’, ‘Rimar’, ‘Kaj nam fali’, ‘Zlata ribica’, ‘Zmagali smo’ in še mnogo, mnogo njih, pogosto umeščamo med zabavljaške bande. A zares v svojem zabavljaštvu nosijo zelo angažirana, provokativna in izpovedna sporočila. Zmelkoow ves čas mojstrsko krmarijo med (samo)ironično kritiko sodobnega sveta, eksistencialnimi vprašanji, glorifikacijo bizarnosti in norim veseljaštvom. In vse to počnejo na zelo svojstven, inteligenten, neponovljiv način in predvsem iskreno. V svojih 30 letih obstoja so nanizali že vrsto evergrinov, žiga-žaga poskočnic in nekaj srce parajočih balad ter se trdo zasidrali na prestolu rahlo bizarnih genialcev slovenske muzike. V tem času so izdali 10 CD-jev, nekaj vinilov in kaset pa tudi izdaj na precej posebnih nosilcih zvoka, posneli so nekaj najbolj odbitih videospotov in nanizali vrsto uspešnic. V letu, ki se počasi poslavlja, so Zmelkoow izdali kar dva albuma: ’10/10′, deseti studijski album, in live album z razprodanega koncerta v ljubljanski Drami, ‘Dramsko razkošje’.

V Kinu Šiška, 25. januarja 2023, na Velikem poslovilnem koncertu – prvič, se bodo Zmelkoow sprehodili čez svojo glasbeno zgodovino in pripravili izbor svojih najboljših, najljubših in najbolj bizarnih skladb, seveda s kakšnim eksotičnim in zapostavljenim biserom, posebno mesto pa bo imela tudi aktualna, s samimi desetkami naslovljena, deseta plošča ’10/10′. Goga, Žare, Koščak, Anuša in maestro Zergoloff, ki so danes Zmelkoow, bodo na pomoč poklicali dodatne sile in poskrbeli še za kakšno presenečenje. V boljšo prihodnost ceste ni nobene, zato pridite pogledat Zmelkoow v Šiško. Prvič zadnjič.

____________________________________________

Predprodaja vstopnic: mojekarte.si in prodajna mesta mojekarte.si

Cena: 21,90€

https://www.mojekarte.si/si/zmelkoow-veliki-poslovilni-koncert-prvic/vstopnice-1159995.html

Podrobnosti

Datum:
25. januarja
Čas:
21:00 - 23:30
Spletna stran:
https://www.facebook.com/events/2759610450840585/

Prizorišče

Kino Šiška
Kino Šiška
Ljubljana, 1000 Slovenia
Telefon:
(01) 500 30 00