MyNight Logo
Nalagam Dogodki

« Vsi Dogodki

  • Ogleduješ si dogodek v preteklosti.

Zelena energija – predstavitev dobrih praks

26. januarja @ 10:00 - 11:00

Zelena energija - predstavitev dobrih praks

Kaj je t.i. zelena energija, kako izgleda v praksi, kakšnih energetskih praks se poslužujejo podjetja in lokalne skupnosti oz. ali sprejemajo kakšne ukrepe, ki vodijo do bolj zelenih energetskih praks?

Ob 10.00 bo s kratkim uvodnim nagovorom dogodek otvorila Nevenka Lukić Rojšek, koordinatorka Evropskega podnebnega pakta v Sloveniji iz WWF Adria.

Med 10. in 11. uro bodo dijaki in mladi umetniki iz celjske srednje šole poslikali svetlobno škatlo – lightbox z motivom narave, ki bo opozarjala na posledice podnebnih sprememb.

Ob 11. uri se nam bo pridružil predstavnik Laboratorija za energetske strategije, ki bo predstavil projekt COMPILE. Projekt COMPILE, ki ga koordinira Laboratorij za energetske strategije, Fakulteta za elektrotehniko (UL), je prejel nagrado »Good Practice of the Year« v kategoriji »Communication and Engagement«, ki jo podeljuje nemško združenje »Renewable Grid Initiative«.

Ob 11.45 uri pa se nam bodo pridružili iz Razvojne agencije Savinjske regije d.o.o, ter predstavili evropski projekt CLEAN. Devet evropskih regij se je združilo z namenom reševanja skupnega izziva: kako izpolniti cilje EU za krepitev energetske učinkovitosti v evropskih regijah.

VSTOP PROST.

Dogodek organizira EUROPE DIRECT Savinjska in je delno financiran s strani EU.

Podrobnosti

Datum:
26. januarja
Čas:
10:00 - 11:00
Spletna stran:
https://www.facebook.com/events/575588653904790/

Prizorišče

Mcc Celjski Mladinski Center
Mariborska cesta 2
Celje,3000Slovenia