MyNight Logo
Nalagam Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ogleduješ si dogodek v preteklosti.

YĪN YĪN @ Kino Šiška

5. marca @ 20:00

YĪN YĪN @ Kino Šiška

EN_ https://www.kinosiska.si/en/dogodek/yin-yin-2/

Koncert @ Komuna

Nizozemski plesni mistiki so nas ob prvem obisku Šiške prevzeli s svojim mastnim funkom, disko nostalgijo in psihedeličnim križarjenjem. Dve leti pozneje se vračajo s povsem novo ploščo, z japonsko kulturo navdahnjeno Mount Mason, ki je izšla za priznano založbo Glitterbeat.

ZA FENE: Altin Gün, Kikagaku Moyo, Khruangbin …

Mount Matsu je album, na katerega so močno vplivali kozmični zvočni valovi ter bogata glasbena kultura Japonske in ki izstopa kot prvi resnično demokratično ustvarjen projekt Yīn Yīn, h kateremu so enakovredno prispevali vsi štirje člani skupine. Plošča vključuje posebno mešanico glasbil, vključno s starinskimi sintetizatorji in tradicionalnimi kitajskimi citrami, za ustvarjenje melodij, ki poslušalca prenesejo v paralelno zvočno kraljestvo. Pretežno instrumentalen album predstavlja obsežno platno za domišljijo poslušalcev, navdahnjeno s skupnim vzponom na naslovno goro. Izdala ga je nam domača založba Glitterbeat, obljublja pa bogato izkušnjo za ljubitelje toplega, psihedeličnega diska, mastnega globalnega funka, elektronike in plemenskih zvokov.

???? https://www.youtube.com/watch?v=fAUMkMlJifw&ab_channel=Y%C4%AANY%C4%AAN

Kalejdoskopski glasbeni svetovljani Yīn Yīn v grajenju svojega mavričnega funka brez zadržkov posegajo po pač vsem, kar lahko tovrstni združbi glasbenih sanjačev pade na pamet. Z dobro sprejetim prvencem The Rabbit That Hunts Tigers so se postavili na glasbeni zemljevid nekje med tajskimi plažami in hipijevskimi rejvi, v sklopu turnej pa so poskrbeli za srbeče pete občinstev po celi Evropi, vključno s festivali, kot sta Eurosonic Noorderslag in Le Guess Who?. Leta 2022 jih je druga plošča, prav tako izdana pri Glitterbeatu, prvič pripeljala v Šiško, takratni izjemen odziv pa je botroval njihovemu težko pričakovanemu povratku.

???? https://www.youtube.com/watch?v=yxgzfl1yctU&ab_channel=KEXP

????VSTOPNICE V PRODAJI PREK SPLETA IN PRODAJNE MREŽE EVENTIM:
https://www.eventim.si/si/vstopnice/yin-ljubljana-kino-siska-622659/event.html
▪ Predprodaja: 12 €
▪ Prodaja: 15 €
▪ S popustom (d/š/u): 9,60 €

Organizacija: Kino Šiška.

Podprto s strani Liveurope. Platforma Liveurope povezuje in podpira evropske koncertne dvorane v njihovih prizadevanjih za promocijo uveljavljajočih se evropskih glasbenih ustvarjalcev in aktivno stimulira njihovo kroženje po evropskih odrih ter njihovo predstavitev pred novimi občinstvi. Platforma Liveurope je sofinancirana s strani programa Evropske unije Ustvarjalna Evropa.

______________________________________
???? PRIJAVI SE NA KŠ NEWSLETTER:
http://eepurl.com/cypWHT

Podrobnosti

Datum:
5. marca
Čas:
20:00 - 22:00

Prizorišče

Kino Šiška
Kino Šiška
Ljubljana, 1000 Slovenia
Telefon:
(01) 500 30 00