MyNight Logo
Nalagam Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ogleduješ si dogodek v preteklosti.

YANN TIERSEN @ Kino Šiška

4. marca @ 20:00

YANN TIERSEN @ Kino Šiška

EN_https://www.kinosiska.si/en/dogodek/yann-tiersen-2-2/

Koncert @ Katedrala

Pripravite se na glasbeno potovanje z Yannom Tiersenom, bretonskim glasbenikom in skladateljem, ki je pustil neizbrisen pečat v svetu glasbe. Z desetletja trajajočo kariero in nagnjenostjo k zvedavemu glasbenemu raziskovanju se Tiersen vrača na prizorišče več razprodanih koncertov. V sklopu svoje edinstvene samostojne turneje Kerber Complete Tour: Solo Piano + Electronics bo tekom križarjenja po Evropi z avtodomom iskal osebne povezave z oboževalci in se ponovno ustavil tudi pri nas.

ZA FENE: Ólafur Arnalds, Nils Frahm, John Grant …

Od zgodnjih začetkov učenja klasičnih inštrumentov do prelomnega trenutka, ko je spremenil svojo usodo in s kitaro v roki ustanovil rockovsko skupino, Tiersenov glasbeni razvoj ni nič kaj manj kot izjemna. Glasbenik samouk, ki se napaja v lastni intuiciji in viziji “glasbene anarhije”, je z vrhunskimi albumi, kot je Le Phare, in glasbeno spremljavo z oskarjem nagrajenega filma Amélie dosegel mednarodno slavo. Njegova diskografija je nadalje rasla z albumi, kot sta Skyline in Infinity, ki izkazujeta njegovo pripravljenost eksperimentirati z različnimi zvoki.

Tiersen se je ponovno dotaknil svojega opusa leta 2019 s ploščo Portrait, na kateri je sodeloval z uglednimi izvajalci, kot so Stephen O’Malley, Gruff Rhys in Blonde Redhead. To raziskovanje je leta 2021 pripeljalo do albuma Kerber, na katerem se je s pretanjenim občutkom poglobil v svet elektronske glasbe.
Leta 2024 se Yann Tiersen podaja na turnejo Kerber Complete Tour: Solo Piano + Electronics, ki obljublja intimno in edinstveno glasbeno izkušnjo. Na solo potovanju v svojem avtodomu po Evropi se bo odrekel običajnim turnejskim pritiklinam in raje navezoval osebne stike z oboževalci.

Potem ko je že večkrat razprodal našo Katedralo, vrnitev virtuoznega glasbenika v Ljubljano ponuja priložnost biti priča glasbenemu geniju na delu, ki je ne smete zamuditi. Označite si koledarje, zagotovite si vstopnice in se pripravite – Yann Tiersen prihaja na obisk.

Vstopnice že v prodaji prek spleta in prodajne mreže Eventim: https://www.eventim.si/si/vstopnice/yann-tiersen-solo-piano-electronics-ljubljana-kino-siska-625759/event.html
– Early Bird (SOLD OUT): 25 EUR
– Predprodaja: 28 EUR
– Na dan: 32 EUR
– S popustom: 22,40 EUR

Organizacija: Kino Šiška.

Podrobnosti

Datum:
4. marca
Čas:
20:00 - 22:00

Prizorišče

Kino Šiška
Kino Šiška
Ljubljana, 1000 Slovenia
Telefon:
(01) 500 30 00