MyNight Logo
Icon for a home button
Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Voden ogled Rovov pod starim Kranjem

September 3 @ 10:00 - 11:00

Voden ogled Rovov pod starim Kranjem

❓ Ste vedeli, da se pod starim mestom skrivajo rovi, ki so jih zgradili med 2. svetovno vojno in so prvotno služili kot mestno zaklonišče? Pot je dolga 1300 metrov in vodi skozi kranjsko konglomeratno skalo.

🦇 Podzemni rovi so delo človeških rok, a v njih zaradi klime, ki je podobna naravni jami nastajajo kapniki, tam pa živijo tudi redke jamske živali, kot so jamske kobilice in pajki jamske mete.

💣 V njih si lahko ogledate razstavo, ki podrobneje predstavlja zgodovino kranjskega podzemlja ter predstavi njihova graditelja Josipa Slavca in Josipa Dedka. Na ogled je tudi razstava mineralov in fosilov ter rekonstrukcija zaklonišča iz 2. sv. vojne, kjer lahko doživite tudi simulacija letalskega napada.

💰 Cena: 6 €/osebo
Med 12. in 24. majem bo vodenje potekalo le po drugem delu rovov, zato v tem času ob nakupu vstopnice nudimo 30% popusta.

❗Obvezne predhodne prijave na info@visitkranj.si ali na tel. 00 386 4 238 04 50 vsaj dva dni pred želenim terminom vodenega ogleda. Vstopnino plačate v Kranjski hiši, Glavni trg 2, kjer je tudi zborno mesto.

📲 Več informacij: https://www.visitkranj.com/sl/rovi-pod-starim-kranjem-1

👅 INFORMATION IN ENGLISH: https://www.visitkranj.com/en/tunnels-under-the-old-town-of-kranj-1

📸 Jošt Gantar

Details

Date:
September 3
Time:
10:00 - 11:00
Website:
https://rezervacije.visitkranj.com/sl/experience/detail/rovi_pod_starim_kranjem

Venue

Visit Kranj
Visit Kranj
Gorenjska,4000Slovenia
Phone:
(04) 238 04 50