MyNight Logo
Nalagam Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ogleduješ si dogodek v preteklosti.

VAKUM predstavlja: PLESNI & AUTO!

7. februarja @ 21:00

VAKUM predstavlja: PLESNI & AUTO!

Več migat, manj ležat – ker muzike nam manjka! Zato vabljene in vabljeni na še en koncert v seriji Vakum, od frendov za frende – in to na predvečer kulturnega praznika, do katerega bomo seveda družno odštevali na “afterju”.

Kaj lahko pričakujete tokrat? Surfanje in driftanje po 40% artrock, 55% krautrocknojz ter 5% nepredvidene podlage.

Predvozači so lokalni Plesni (MB), skoraj mitska združba treh figur, ki ljubeče gojijo kulturo garažne muzike, s katero se med sabo gibljejo vsak v svojem polju, a hkrati kreirajo pompozne zvočne slike. Boben daje v godbi PLESNI nepopustljiv fast forward, kitara barva kompozicije v plesni odtenek, bass pa usmerja celotno kompozicijo v smer, kjer se vsi instrumenti združujejo v presenetljivo tekočo celoto.
Pri umeščanju med zvrsti glasbe so se samo-spredalčkali kot eksperimentalni art rock band PLESNI. Gre za prvi javni koncert tega benda v 10 letih, zato si že samo zato zaslužijo en velik GREMO!

Plesni so Marko Borko (kitara), Andrej Glažar (bobni), Peter Smodiš (bass).

Nato iz garaže vozijo Auto (LJ); dokaj mlad model (prvi koncert 2021!), iz katereg odmeva prefinjena mešanica krautrocka in nojza na podlagi sufrferskih melodij. Kakšen »auto« pa naj nastane, če ga skonstruirajo in sestavijo bobnar Prismojenih profesorjev bluesa, basist Martin Ramoveš Banda ter kitarist že pokojnih God damn it, boys!!?
Auto bo tokrat prvič(!) drvel na kakem mariborskem odru, zato – pridite, driftajmo skupaj. Njih nastopi so namreč še vedno dokaj redki, a ne več dolgo že v mesecu maju pričakujemo njihov prvenec, do takrat pa je to zadnja prilika, da jih vidite v živo.

Auto so Zlatko Đogić – kolesa in bobni, Aleš Mačkovšek – volan in kitara, Marko Petrič – motor in bas kitara.

Vozi, Miško!

Muziko bo dopolnjeval TAC, ki bo skozi manipulacijo svetlobe in premikajočih slik statični prostor spreminjal v dinamično, mnogovrstno predstavo slik in barv na vseh valovih in odsekih.

Po dveh super špilih si POST-COOL DJ Grizli nadene svoja očala in stopi za mešalko in krepko v veseli dan kulture predvaja razno p******* glasbo za vse generacije, barve, veroizpovedi in seksualne preference.

Vrata ob 21h, koncert 21.30ish, priporočena stopnja samoprispevka.

In DA, praznik kulture bomo praznovali skupaj, delovno in plesno; delavke in delavci v kulturi imajo pri prostovoljnem samoprispevku dodaten bonus, da so že avtomatično na listi z rezervacijo kart.

PRIJAVA NA LISTO: http://tinyurl.com/ytn5mw85

PLESNI
fb: https://www.facebook.com/plesni.band
yt: https://www.youtube.com/@plesniband

AUTO
fb: https://www.facebook.com/auto.trash
ig: https://www.instagram.com/auto.mp3_/
yt: https://www.youtube.com/@auto.mp3_

Podrobnosti

Datum:
7. februarja
Čas:
21:00 - 23:00

Prizorišče

Dvorana Gustaf Pekarna
Dvorana Gustaf Pekarna
Maribor, 2000 Slovenia
Telefon:
+386 30 41 30 88