MyNight Logo
Nalagam Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ogleduješ si dogodek v preteklosti.

URBAN & 4 @ Kino Šiška

16. marca, 2023 @ 20:00

URBAN & 4 @ Kino Šiška

EN_https://www.kinosiska.si/en/dogodek/urban-4/

Koncert @ Kino Šiška
+ uvod: ŽIGAN & KRISTIJAN KRANJČAN

V Šiško se s svojo zasedbo vrača Damir Urban, že več desetletij eden ključnih glasbenikov sodobnega rock v naši regiji. Ob obisku nam bo poleg dobro poznanih uspešnic predstavil tudi material s svojega zadnjega albuma.
Za uvodni nastop bosta brata Krajnčan s svojo neusahljivo energijo jadrala med različnimi žanri, generacijami, temperamenti in emocijami.

ZA FENE: Siddharta, Darko Rundek, Dan D …

V naših krajih že od časov legendarne zasedbe Laufer toplo dobrodošli Rečan Damir Urban je vsestranski samostojni umetnik, ki se primarno ukvarja z glasbo, občasno pa tudi s slikarstvom in igro. Njegova bogata kariera obsega več kot ducat avtorskih albumov, tako z Laufer kot tekom samostojne kariere z Urban & 4, in cel kup strokovnih nagrad, med drugim prestižno nagrado hrvaške glasbene stroke porin ter nagrado MTV Gold. S svojim žametnim glasom in silno emotivnostjo je sodeloval s številnimi priznanimi glasbeniki, kot so Gibonni, Rade Šerbedžija in Stjepan Hauser (2Cellos), pa tudi na Siddhartini plošči Ultra.

🎵 https://www.youtube.com/watch?v=4peblrVl9W4&ab_channel=TheTheUrban

Ob povratku v Šiško nam bo eden najbolj cenjenih glasbenikov z območja nekdanje Jugoslavije poleg že ponarodelega repertoarja predstavil tudi pesmi z leta 2021 izdanega albuma Lipanj, srpanj, kolovoz. Tudi ta je bil nagrajen z dvema porinoma in ponovno potrdil, da je Urban eden ključnih avtorjev sodobne rock glasbe v regiji ta hip.

🎵 https://www.youtube.com/watch?v=wyGR9rsQTAU&ab_channel=TheTheUrban

Glasbenik, plesalec, koreograf, režiser, igralec in performer Žigan Krajnčan je v zadnjih letih dodobra prevetril slovensko umetniško sceno s projekti, kot sta Alien Express in Chorus, pa tudi z lastnim glasbenimi udejstvovanjem. Ustvarjalno razpet po različnih koncih sveta, Krajnčan razvija idejo integralnega ustvarjanja, pri čemer vselej stremi k širjenju, zlitju in potiskanju žanrskih ter stilnih meja. Virtuoz Kristijan Krajnčan se prav tako uveljavlja kot eden najvidnejših evropskih umetnikov svoje generacije, ki je na vseh področjih svojega ustvarjanja prejel številne nagrade, kot DrummingCellist pa izdal štiri albume. S svojo neusahljivo energijo bosta Krajnčana maja v Šiški jadrala med različnimi žanri, generacijami, temperamenti in emocijami.

🎵 https://youtu.be/96OUadx8SMo

👉VSTOPNICE ŽE V PRODAJI PREK SPLETA IN PRODAJNE MREŽE EVENTIM: https://www.eventim.si/si/vstopnice/urban-4-ljubljana-kino-siska-602726/event.html
▪ Early bird (sold out): 18 €
▪ Predprodaja: 20 €
▪ Na dan: 22 €
▪ S popustom (d/š/u): 16 €

Organizacija: Kino Šiška
______________________________________
🗞 PRIJAVI SE NA KŠ NEWSLETTER:
https://bit.ly/3In9saP

Podrobnosti

Datum:
16. marca, 2023
Čas:
20:00 - 21:00
Spletna stran:
https://www.facebook.com/events/877269200171040/

Prizorišče

Kino Šiška
Kino Šiška
Ljubljana, 1000 Slovenia
Telefon:
(01) 500 30 00