MyNight Logo
Nalagam Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ogleduješ si dogodek v preteklosti.

Tržnica ponovne uporabe v Idriji ob Evropskem tednu zmanjševanja odpadkov

24. novembra @ 09:00

Tržnica ponovne uporabe v Idriji ob Evropskem tednu zmanjševanja odpadkov

V petek, 24. 11. 2023 bomo med 9.00 in 17.00 uro na Mestnem trgu ustvarili tržnico ponovne uporabe.

TRŽNICA 🛍️
Stojnice se bodo ponašale z rabljenimi a dobro ohranjenimi predmeti, trgovina IndigoSecondHand bo razprostrla nove kose rabljenih oblačil, med ogledovanjem pa si boste lahko privoščili kuhano vino in čaj.

V PETEK NA BREZPLAČNO TOPLO MALICO! 🍲
Od 10. ure dalje* na stojnico na Mestnem trgu pridi s svojo posodo za večkratno uporabo, kamor ti bomo naložili okusno toplo malico popolnoma brezplačno!
*Malica bo na voljo do razdelitve vseh porcij.

DELAVNICE🧵
Ob tržnici, v mestni dnevni sobi Pr’ Golitu bo potekala delavnica izdelave denarnic iz odpadnega tekstila in prikaz izdelave mozaika iz odpadnih zamaškov. Na voljo pa bo tudi popravilo vaših strganih kosov oblek, zato jih le izbrskajte iz omare in prinesite na popravilo.

NAMEN
Tržnica je nastala pod okriljem projekta Za panucat, v katerem sodelujejo Komunala Idrija, Mladinski center Idrija in občina Idrija. Namen projekta je osveščanje občanov o načinih zmanjševanja odpadkov, vplivih odpadkov na okolje, osveščanje o pravilnem ravnanju z odpadki in o možnostih njihove ponovne uporabe. Projekt strmi k cilju, da Idrija nekoč postane zero waste občina, ki bo pripomogla k krožni in ogljično nevtralni prihodnosti.

Podrobnosti

Datum:
24. novembra
Čas:
09:00 - 11:00

Prizorišče

Mladinski center Idrija
Mladinski center Idrija
Goriška, 5280 Slovenia
Telefon:
051 231 049