MyNight Logo
Nalagam Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ogleduješ si dogodek v preteklosti.

ŠPIL LIGA: Finale 11. sezone @ Kongresni trg

14. junija @ 20:00

ŠPIL LIGA: Finale 11. sezone @ Kongresni trg

Letošnja Špil liga se naglo podaja proti ciljni črti. Na lep poletni dan se bomo za izbor prvaka 11. sezone preselili na Kongresni trg. Tam se bodo na velikem odru v okviru festivala Junij v Ljubljani še zadnjič predstavili finalisti, ki smo jih izbrali z vašo pomočjo. ❤️🎉🤘

Za laskav naslov se bodo potegovali velenjski pop rockerji 𝐍𝐢𝐦𝐟𝐨𝐫𝐭, 𝐋𝐞𝐯 𝐁 𝐌𝐚𝐫𝐧, ki črpa svoj navdih pri ustvarjalcih, kot sta Johnny Cash in Elvis, in kar dve metal zasedbi – primorsko-notranjska naveza 𝐆𝐡𝐚𝐬𝐭𝐥𝐲 𝐀𝐬𝐡𝐞𝐬 ter 𝐍𝐢𝐠𝐡𝐭 𝐂𝐫𝐚𝐰𝐥𝐞𝐫, ki vedno naredijo štalo v najboljšem možnem smislu. 🎤🎶🎸

📢 Obeta se nam zanimiv in napet večer, poln dobre glasbe in sproščenega vzdušja. O zmagovalcu enajste sezone bo odločala strokovna komisija in glasovi občinstva.

📅 Petek, 14. junij 2024
⏰ 20.00
📌 Kongresni trg
🌈 Obisk festivala je za vse obiskovalce in obiskovalke brezplačen.

✨Letošnjo žirijo sestavljajo 𝐌𝐚𝐬̌𝐚 𝐏𝐚𝐯𝐨𝐤𝐨𝐯𝐢𝐜́, začetnica Špil lige, sedaj že stalni član 𝐀𝐧𝐝𝐢 𝐊𝐨𝐠𝐥𝐨𝐭 in 𝐍𝐢𝐤𝐚 𝐕𝐨𝐠𝐫𝐢𝐜̌ 𝐃𝐞𝐳̌𝐦𝐚𝐧, diplomirana muzikologinja, ki je vpeta v organizacijo in izvedbo glasbenih dogodkov v Ljubljani med drugimi mednarodni festival Druga godba.

📺Kot vedno boste lahko svoje favorite podpirali tudi od doma. Spletni prenos koncerta bo na voljo v živo na YouTube kanalu Kina Šiška.

🍓𝐍𝐢𝐦𝐟𝐨𝐫𝐭/ Šestčlanska zasedba Nimfort je produkt dveh generacij dijaških bendov velenjske gimnazije. Žanrsko so v neopredeljenem teritoriju, najbližje pa jim je moderen pop-rock. Njihova glasba odraža splošno klimo današnje mladine, dodajajo pa tudi teme ljubezni, življenja in zabave.

🍓𝐋𝐞𝐯 𝐁 𝐌𝐚𝐫𝐧 / Lev B Marn je umetniško ime osemnajstletnega multiinstrumentalista. Trenutno dela na svojem drugem studijskem albumu, ki bo vseboval kar osemnajst avtorskih skladb v angleščini. Kitaro igra že pet let, poleg tega pa ustvarja tudi na klavir in ukulelo. Njegov vzor je George Harrison, njegova najljubša zasedba Beatli, njegov glasbeni okus in slog pa sta zelo široka. Predvsem so mu všeč mirnejši ritmi in melodije.

🍓𝐆𝐡𝐚𝐬𝐭𝐥𝐲 𝐀𝐬𝐡𝐞𝐬 / Primorsko-notranjska petčlanska zasedba z imenom Ghastly Ashes je naveza dolgoletnih prijateljev, ki so se okrog glasbe povezali v času korone. Iz sprva le zabavnega druženja in ustvarjanja melodičnega/groove metala so se kmalu pojavili nastopi na lokalnih prizoriščih in nato tudi v bolj oddaljenih krajih. Na začetku letošnjega leta so izdali svoj prvi singel, ki nosi naslov Dolls.

🍓𝐍𝐢𝐠𝐡𝐭 𝐂𝐫𝐚𝐰𝐥𝐞𝐫/ Štirje metalci pod imenom Night Crawler skupaj ustvarjajo že nekaj let. Skupina je nastala že leta 2019, v aktualni postavi pa so skupaj od leta 2022. Letošnje leto so začeli s snemanjem svojega prvega singla z naslovom Štala, ambiciozna mlada zasedba pa že snema tudi album. Če lahko sklepamo iz imena njihovega singla bodo tudi ma Špil ligi fantje naredili pravo štalo, seveda v najboljšem možnem pomenu besede.

💡Špil liga je natečaj Kina Šiška za srednješolske glasbene ustvarjalce, ki že deveto leto zapored podpira mlade glasbenike in jim z nudenjem bogatih nagrad in odrskih izkušenj pomaga pri njihovih prvih resnejših podvigih. Na Špil ligi so se med drugim prvič predstavili Koala Voice, Infected, LPS in Joker Out.

Več na www.spilliga.si

Podrobnosti

Datum:
14. junija
Čas:
20:00 - 21:00

Prizorišče

Kino Šiška
Kino Šiška
Ljubljana, 1000 Slovenia
Telefon:
(01) 500 30 00