MyNight Logo
Nalagam Dogodki

« Vsi dogodki

Soviet Soviet (IT)

16. maja @ 21:00

Soviet Soviet (IT)

★ SOVIET SOVIET (IT) ★

𝐼𝑡𝑎𝑙𝑖𝑗𝑎𝑛𝑠𝑘𝑎 »𝑎𝑟𝑡 𝑝𝑢𝑛𝑘« 𝑡𝑟𝑜𝑗𝑘𝑎 𝑑𝑟𝑢𝑔𝑖𝑐̌ 𝑣 𝐿𝑗𝑢𝑏𝑙𝑗𝑎𝑛𝑖, 𝑝𝑟𝑣𝑖𝑐̌ 𝑛𝑎 𝑜𝑑𝑟𝑢 𝐺𝑎𝑙𝑎 𝐻𝑎𝑙𝑒!

Iz Unescovega mesta glasbe in letošnje italijanske prestolnice kulture, Pesaro, se v Ljubljano vrača »art punk/post punk« trio Soviet Soviet, ki že dobrih 15. let osvaja raznovrstne festivalske in klubske koncertne odre, občinstvo, glasbene kritike in medije. Oder so delili s številnimi imeni sorodnega glasbenega izraza od The Soft Moon, A Place To Bury Strangers, James Chance & The Contortions , do P.I.L in še z mnogimi drugimi.

Italijanski post punk trio Soviet Soviet se je rodil leta 2008, leto kasneje pa zaslovel s peščico v samozaložbi izdanih singlov in nenehnimi turnejami. Kot so zapisali pri neodvisnem mediju Louder Than War ob izidu njihovega kritiško hvaljenega debitantskega albuma »Fate«, izdanega za losangeleško založbo Felte novembra 2013: »Če iščete težke bas linije, zasanjane kitarske vzorce, borilne udarce in paranoične vokale, pojdite poslušat Soviet Soviet, prenovljen Novi Val na sodoben način.« Za omenjeno založbo so decembra 2016 izdali drugi album Endless, ki se je hitro uvrstil v njen katalog ene izmed najbolj prodajanih plošč.

S svojo različico brezčasne klasike »In Between Days« so prispevali k albumu “Just Like Heaven – A Tribute To The Cure”, ki je izšel april lani pod okriljem založbe Cleopatra Record.

Zakaj se jih drži sloves »eden najbolj energičnih live actov« se prepričajte sami v četrtek, 16. maja, ko bodo zavzeli oder Gala Hale!

Music policy: art punk/post punk

➤ Vstopnina: 13 € z rezervacijo na galahala pika com, 15 € na dan koncerta / Rezervacije na dan koncerta niso mogoče.

Podrobnosti

Datum:
16. maja
Čas:
21:00 - 22:00

Prizorišče

Gala Hala
Gala hala
Ljubljana, Metelkova 1000 Slovenia
Telefon:
(01) 431 70 63