MyNight Logo
Nalagam Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ogleduješ si dogodek v preteklosti.

SOUNDS OF SLOVENIA KVARTET

6. februarja @ 20:00

SOUNDS OF SLOVENIA KVARTET

Glasbeno srečanje – Sozvočja sveta

Gregor Volk – vokal, kitara

Metod Banko – vokal, tolkala

Goran Krmac – tuba, elektronika

Janez Dovč – harmonika, elektronika, vokal

Prava tradicija ni relikt preteklosti, ki je nepovrnljivo odtekla, je živa sila, ki oživlja in ozavešča sedanjost. Igor Stravinski, Poetic in Music in the Form of Six Lessons.

Pod umetniškim vodstvom harmonikarja in skladatelja Janeza Dovča glasbenice in glasbeniki že od leta 2008 predstavljajo slovensko ljudsko izročilo v sodobnih in živih priredbah. Za najnovejšo produkcijo so pripravili povsem nov repertoar, sozvočje ljudske glasbe in na novo uglasbljene poezije pesnic in pesnikov, kot so I. Cankar, O. Zupančič, E. Kocbek, K. Šuler, K. D. Kajuh, S. Kosovel itd. Ustvarjalci so razvili poseben občutek za kontrapunkt med danostjo različnih glasbenih tradicij in svobodo osebnega izraza. Ljudska glasba je spomin iz davnine, odmev prostora, ki v sebi nosi različnost slovenskih pokrajin, avtorska pesem je “vzmet duha” (Kocbek), ki to raznolikost povezuje. S koncertom želijo pokazati, kaj pomeni bogastvo razlik v kulturi, naravi in svetu nasploh. V 14-letnem delovanju so Sozvočja Slovenije/Sounds of Slovenia nastopili na številnih prizoriščih doma in po svetu. Izvrstni ustvarjalci nam tokrat predstavljajo aktualni album Sozvočja, ki je aranžmajsko obarvan z akustično, vokalno in elektronsko zvočnostjo.

Na koncu novega veka ne gre več samo za renesančnost, temveč za resonančnost, ne le za zvočnost, ampak za sozvočnost, ne samo za oglaševanje, temveč uglaševanje.

Vstop je brezplačen. Vljudno vabljeni.

Koncert organizira KUD Sestava v sodelovanju z javnim zavodom Ljubljanski grad.

Kulturni program omogoča Mestna občina Ljubljana.

.

Podrobnosti

Datum:
6. februarja
Čas:
20:00 - 22:00

Prizorišče

Hostel Celica
Hostel Celica
Ljubljana, 1000 Slovenia
Telefon:
(01) 230 97 00