MyNight Logo
Nalagam Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ogleduješ si dogodek v preteklosti.

Samo Supin: Zaledeneli slapovi Logarske doline

7. decembra, 2023 @ 20:00

Samo Supin: Zaledeneli slapovi Logarske doline

Zaledeneli slapovi Logarske doline: odkrivanje ledenih skrivnosti s Samom Supinom

KDAJ? 7. 12. ob 20.00
KJE? V Celjskem mladinskem centru

Vabljeni na predavanje Sama Supina, avtorja plezalnega vodnika Zaledeneli slapovi Logarske doline. Odkrili bomo začetke plezanja slapov v Logarski dolini, od prvega vzpona Frančka Kneza v slapu Palenk leta 1980, do zadnjih podvigov, vključno z nekaj osupljivimi mešanimi smermi osvojenimi v zadnjih letih.

Samo Supin bo delil tudi svoje izkušnje o prvenstvenih vzponih v zaledenelih slapovih, mnogimi izmed njih preplezanimi letošnje leto in ekskluzivno predstavljenih v omenjenem vodniku. Ne zamudite priložnosti prisluhniti zgodbi, ki odseva strast do zaledenelih lepot narave!

Samo Supin (1965) je izkušen plezalec in alpinist s pestro kariero, katere začetki segajo v leto 1984. Izvedel je več kot 3500 plezalnih vzponov, vključno s 150 prvenstvenimi smermi, ter opremil številne športno plezalne smeri. V zaledenelih slapovih je opravil več kot 400 vzponov, vključno z 28 prvenstvenimi. Njegov prvi vzpon v zaledenelem slapu je bil 24. februarja 1985 v slapu Palenk, pri čemer je uporabil pohodne dereze, očetovo zimsko kladivo in pohodni cepin. Poleg svojih osebnih dosežkov aktivno sodeluje pri vzgoji mladih plezalcev.

Dogodek je brezplačen!
Vljudno vabljeni!

Podrobnosti

Datum:
7. decembra, 2023
Čas:
20:00 - 22:00

Prizorišče

Mcc Celjski Mladinski Center
Mariborska cesta 2
Celje, 3000 Slovenia