MyNight Logo
Nalagam Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ogleduješ si dogodek v preteklosti.

Retro future: Pocket Palma & Yugo.wav

20. avgusta, 2022 @ 20:00

Retro future: Pocket Palma & Yugo.wav

🤖 Retro future 🤖
➤ Pocket Palma (Hrvaška)
➤ Yugo.wav (Srbija)

Paket, ki prihaja k nam iz bivše Juge, ni težak. Lahkoten je kot peresce in je vse, kar si lahko želite v eni noči. Čakamo ga že 2 leti.

Pocket Palma je vse uspešnejši hrvaški synth-pop trio, ki nas bo s svojo senzualno glasbo nostalgično zazibal pod milim nebom, v zavetju letnega vrta, če nam bo seveda vreme naklonjeno. Deset let nazaj se je njihova zgodba začela pod imenom Side project, kot dark pop duo s pesmimi v angleščini, vendar so se kasneje našli v popularnem retro synth soundu osemdesetih, s teksti v maternem jeziku. Kot trio imajo za sabo dve plošči, z zrelejšo drugo, naslovljeno »Atomi«, so se trdno zasidrali na ex-yu retro sceni, z močno podporo LGBT skupnosti, s katero čutno komunicirajo skozi neverbalno komunikacijo in estetiko benda.

Velik razlog za obisk Gala hale pa je tudi drugi nastop, ki se bo zgodil v dvorani po polnoči, v Ljubljano namreč premierno prihaja beograjski avdio-vizualni kolektiv YUGO.WAV, ki ga sestavljata DJ-ja Mars Hu in epp ter VJ RKK. Če ste pripravljeni odplesat v poletno jutro, dobrodošli, čaka vas dobra doza jugoslovanske synth in disco muzike starejšega in mlajšega formata, podprta s projekcijami vizualnih motivov, sestavljenih iz jugo reklam, filmov, spotov in raznih manifestacij. Yugo.wav je na zapuščini vaporwave kulture leta 2018 začel z vizualnimi editi, zelo kmalu pa so, pričakovano, začeli organizirati tudi svoje partije. Nastopajo po Srbiji in na Hrvaškem, sedaj tudi prvič v Sloveniji. Imajo tudi svojo oddajo na Radiu Aparat, nastopali so z Marino Perazić (Denis & Denis), Svemirkom, sodelujejo s Fantomom in so nasplošno dejavni na področju glasbeno vizualne estetike iz časa ex-yu.

Večer bomo preživeli v dobri družbi. Na meniju je ogromno starejše muzike (Videosex, Denis&Denis, Max&Intro, U Škripcu, Jakarta, D’boys, La strada, Oliver Mandić, Zdenka Kovačiček, Slađana Milošević, Kim band, Boban Petrović, Kineski zid, Dino Dvornik, Mirzino jato idr.), pa tudi novejše (Nipplepeople, Fantom, Svemirko, Pocket Palma, ki jim bodo tokrat prepustili, da svoje stvari odigrajo v živo, Z++, Leut Magnetik) ter še mnogo one hit wonderjev, za katere ste morda že pozabili, da jih poznate.

Vabljeni!

Music policy: ex-yu synth/disco/pop

➤ Vstopnina: 10 € z rezervacijo na galahala pika com, 13 € na dan dogodka

*𝘝 𝘱𝘳𝘪𝘮𝘦𝘳𝘶 𝘴𝘭𝘢𝘣𝘦𝘨𝘢 𝘷𝘳𝘦𝘮𝘦𝘯𝘢 𝘣𝘰 𝘱𝘳𝘪𝘳𝘦𝘥𝘪𝘵𝘦𝘷 𝘱𝘰𝘵𝘦𝘬𝘢𝘭𝘢 𝘷 𝘥𝘷𝘰𝘳𝘢𝘯𝘪

Podrobnosti

Datum:
20. avgusta, 2022
Čas:
20:00 - 21:00
Spletna stran:
https://www.facebook.com/events/764019494630262/

Prizorišče

Gala Hala
Gala hala
Ljubljana, Metelkova 1000 Slovenia
Telefon:
(01) 431 70 63