MyNight Logo
Nalagam Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ogleduješ si dogodek v preteklosti.

REGEN + Dora Tomori @ Gala hala

4. junija, 2022 @ 20:00

REGEN + Dora Tomori @ Gala hala

REGEN (SI)
Dora Tomori (SI)

Domači zasanjani dream-pop kvintet Regen predstavlja svojo prvo ploščo! 🌧

Regen je domači glasbeni projekt, ki izvira iz dnevne sobe kantavtorice Gaje Kuščer. Ta od leta 2019 razvija navzkrižno žanrsko identiteto, ki na široko prepleta intimo in melanholijo z retro instrumentalno spremljavo v stilu osemdesetih let prejšnjega stoletja. Med izborom več kot stotih komadov (ja, Gaja se ne ustavlja!) je le najboljši šopek pristal na plošči, ki jo premierno predstavljajo tudi v živo na Letnem vrtu Gala hale.

Peterica Regen si je oder med drugim delila z uveljavljenimi izvajalci, kot sta 5K HD in Stray Dogg, lani smo jih lahko ujeli na streamu iz Kina Šiška, kmalu pa skočijo tudi v tujino. Njihov prvi singel Wine je bil tretji najbolj predvajan komad leta 2021 na Valu 202. Tako Wine kot zadnji singel California sta bila zmagovalca popevke tedna.

Glasba Regen je glasba, ki bi jo poslušali med polnočno vožnjo po prazni avtocesti, na nostalgičen deževen dan – ali na lep junijski večer na našem letnem vrtu.

Dora Tomori, ki jo bomo lahko spremljali pred Regen, je novi glas mlajše generacije slovenskih glasbenih ustvarjalcev. Komaj 19-letna kantavtorica se v svojih intimnih besedilih dotika tem osamljenosti, svobode in ljubezni v času nove normalnosti. Minimalistična estetika in emotivna atmosfera njenih skladb spomni na sodobno indie folk pesmopisje avtoric, kot so Phoebe Bridgers, Julien Baker in Clairo. Doslej je v družbi kitarista Timoteja Pozniča (Masaž) koncertirala na več intimnih odrih po Sloveniji, tudi že na našem. Vabljeni na odkrivanje novih skladb s prihajajočega albuma.

Music policy: synth-pop/dream-pop

➤ Vstopnina: 10 €

*𝑉 𝑝𝑟𝑖𝑚𝑒𝑟𝑢 𝑠𝑙𝑎𝑏𝑒𝑔𝑎 𝑣𝑟𝑒𝑚𝑒𝑛𝑎 𝑏𝑜 𝑘𝑜𝑛𝑐𝑒𝑟𝑡 𝑝𝑜𝑡𝑒𝑘𝑎𝑙 𝑣 𝑑𝑣𝑜𝑟𝑎𝑛𝑖

Podrobnosti

Datum:
4. junija, 2022
Čas:
20:00 - 21:00
Spletna stran:
https://www.facebook.com/events/542269827517099/

Prizorišče

Gala Hala
Gala hala
Ljubljana, Metelkova 1000 Slovenia
Telefon:
(01) 431 70 63