MyNight Logo
Nalagam Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ogleduješ si dogodek v preteklosti.

Rapetek extra: RAKIM (ZDA) @ Gala hala OPEN AIR – CANCELLED!!!!

2. septembra, 2022 @ 20:00

Rapetek extra: RAKIM (ZDA) @ Gala hala OPEN AIR - CANCELLED!!!!

Kaj smo čakali? Mednarodne acte!
Kdo pride k nam? R A K I M!

V prodaji so še zadnje vstopke v predprodaji, okoli 80 jih bo na voljo še na dan koncerta!

Z veseljem in tudi dobršno mero ponosa vam sporočamo, da v Ljubljano (prvič!) prihaja eden največjih tehničarjev rap muzike – Rakim. “Izumitelj flowa”, pionir kompleksnega rimanja in nekoč polovica enega najpomembnejših hiphop tandemov Eric B. & Rakim, 2.septembra 2022, na Letnem vrtu Gala hale, pa četudi ušpičene prekle padajo!

V raperskih krogih je 18. črka abecede rezervirana. Oddana.

Rakimovi uradni začetki sežejo v sredino osemdesetih let, ko je z Ericom B.jem sklenil pakt, ki do danes pomeni enega najpomembnejših tandemov hiphoperske scene in ki je do leta 1992, ko sta fanta šla vsak svojo pot, nanizal štiri studijske albume. Že po prvi izdani singlici ju je opazil glavni hustler raperske igre Russell Simmons in jima zrihtal pogodbo z založbo Island (oziroma njeno podzaložbo 4th & Broadway). Tu je leta 1987 izšel njun legendarni prvenec Paid In Full. Že samo spisek njegovih singlic pove vse: “Eric B. Is President”, “I Ain’t No Joke”, “I Know You Got Soul”, “Move the Crowd” in “Paid in Full”. Z vsako novo plato slišimo vse manj semplov Jamesa Browna (ki so kraljevali na prvencu) in Rakima v vse bolj surovi, necenzurirani, “off the hook”, “beast mode” formi. Tekom tega štiridelnega opusa je izvedel revolucijo na področju tekstopisja, formo preprostih rim, ki je bila značilna za rap muziko tistega časa, odpeljal čisto drugam, v formo prostega ritma in kompleksnih rimarskih figur, kot je uporaba internih rim. Zato so ga primerjali s kultnim pianistom Theloniousom Monkom, do danes pa Rakim velja za enega od treh, morda petih največjih inovatorjev raperskega besedičenja.

Po razpadu dvojca Eric B. & Rakim se je newyorški morilec rim nekoliko potuhnil, vrnil pa leta 1997 s suverenim samostojnim prvencem The 18th Letter. Naprej je šlo precej nekonsistentno. Neuspešno sodelovanje z imperijem Dr. Dreja, sporadično nastopanje in nizanje albumov. Udarna sodelovanja. Ponovna združitev z Ericom B.-jem.
Vizionar, revolucionar in inspiracija generacij, ki so mu sledile. Brez pretiravanja eden najvplivnejših in najbolj izpopolnjenih emsijev vseh časov. “Izumitelj flowa”.

DJ podpora:
SUPS
K’POW
WHITE AF

Vabljeni na zraziti vrhunec Rapetka letošnjega leta, če ne kar desetletja!

Vstopnina:

15 € early bird (razprodano)
20 € predprodaja Gala hala (še 20 vstopk!!!) – (Big Nose – razprodano)
22 € predprodaja mojekarte.si (razprodano)
27 € redna cena mojekarte.si po razprodaji predprodajnih vstopk
25 € na dan koncerta (Gala hala – 30 vstopk)

V sodelovanju z Mind blowing productions in Blackout hip hop!

Podrobnosti

Datum:
2. septembra, 2022
Čas:
20:00 - 21:00
Spletna stran:
https://www.facebook.com/events/3179553972257239/

Prizorišče

Gala Hala
Gala hala
Ljubljana, Metelkova 1000 Slovenia
Telefon:
(01) 431 70 63