MyNight Logo
Nalagam Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ogleduješ si dogodek v preteklosti.

Rapetek 168: Wu 30

29. julija, 2022 @ 20:00

Rapetek 168: Wu 30

🎤 RAPETEK 168: WU 30 🎤

Borka
K’Pow
DJ Nasty Mad Flava
NBGT

“I wanna hear that Wu-Tang joint!
Wu-Tang again?
Ah, yeah, again and again!”

Ob velikem obeležju – tridesetletnici nastanka enega najpomembnejših, definitivno pa najbolj razvejanega kolektiva scene rapa – okroglo obletnico praznujemo z logičnim tematskim večerom.

Wu-Tang Clan. Njegovi začetki segajo v leto 1992, ko je idejni vodja, oziroma mastermind RZA skoval natančen, discipliniran in strateški načrt. Posedel je osem svojih kolegov in jim predstavil plan, kako bodo v slogu shaolinskih mojstrov borilnih veščin zavzeli trdnjavo glasbene industrije.

Ime Wu-Tang Clan je bilo skoraj samoumevno, ukradli so ga iz filma Shaolin and Wu-Tang in je povzelo fenovsko, študiozno fascinacijo nad kung fu flicki, iz katerih so jemali reference, imena, citate, pa tudi ideje, filozofijo, modrosti in napotke. Po surovem udarcu singlice “Protect Ya Neck”, ki jo je klan sprva izdal neodvisno in prodajal dobesedno iz prtljažnika leta 1993 na police ploščarn pade kult, klasika in eno glavnih poglavij raperskega kanona. Pade plata Enter The 36 Chambers. Plata, ki je spremenila vse – od slenga in ikonografije do konvencij, kako surovo in umazano lahko raperski izdelek sploh zveni.

A največji del revolucionarnosti Wu-Tang Clana tiči v strategiji, da so glasbeno industrijo zavzeli tako, da je vsak član podpisal pogodbo z drugo založbo. Sledile so samostojne plate. Raekwon, GZA, Method Man, Ol’ Dirty … Niz brez popuščanja danes legendarnih plat. Ostalo je zgodovina!

Pričakujte hite, remikse, manj znana poglavja delovanja klana, gostovanja njegovih članov, pa muziko neštetih “affiliated” zasedb in likov … Pa tapeto kultnih kung fu filmov … Skratka, Wu-Tang again and again!

Music policy: wu/tang/clan

➤ Vstopnina: 5 € do 23h, 7 € kasneje

*𝘝 𝘱𝘳𝘪𝘮𝘦𝘳𝘶 𝘴𝘭𝘢𝘣𝘦𝘨𝘢 𝘷𝘳𝘦𝘮𝘦𝘯𝘢 𝘣𝘰 𝘱𝘳𝘪𝘳𝘦𝘥𝘪𝘵𝘦𝘷 𝘱𝘰𝘵𝘦𝘬𝘢𝘭𝘢 𝘷 𝘥𝘷𝘰𝘳𝘢𝘯𝘪 𝘴 𝘱𝘳𝘪𝘤̌𝘦𝘵𝘬𝘰𝘮 𝘰𝘣 22𝘩

Podrobnosti

Datum:
29. julija, 2022
Čas:
20:00 - 21:00
Spletna stran:
https://www.facebook.com/events/1245265632885856/

Prizorišče

Gala Hala
Gala hala
Ljubljana, Metelkova 1000 Slovenia
Telefon:
(01) 431 70 63