MyNight Logo
Nalagam Dogodki

« Vsi Dogodki

Rancid v Ljubljani!

3. junija @ 20:00 - 21:00

Rancid v Ljubljani!

RANCID
rancidrancid.com
THE BRONX
thebronxxx.com
GRADE 2
grade2official.co.uk
Sobota, 3. 6. 2022 ob 19h
Media Center Cvetličarna
Ljubljana

Punk rockerji Rancid iz East Baya so danes napovedali, da se prihodnje leto junija vrnejo v Evropo, kjer bodo odigrali vrsto festivalskih in solo nastopov, turneja pa se bo 3. junija ustavila tudi v Ljubljani.

Vstopnice bodo naprodaj v petek, 16. decembra, ob 10.00 prek sistema Mojekarte.si:
https://www.mojekarte.si/si/rancid-predskupini-the-bronx-in-grade2/vstopnice-1161112.html

Kot predskupini bodo Rancid v Ljubljano pripeljali zasedbi The Bronx in Grade 2.

Skupina Rancid, ki izhaja iz močvirja modrih ovratnikov v Berkleyju, Kaliforniji, je že več kot četrt stoletja ena najbolj priljubljenih punk rock zasedb. Leta 1991, po razpadu njihove zelo priljubljene in še vedno vplivne prve skupine Operation Ivy, sta se ustanovna člana Tim Armstrong (vokal, kitara) in Matt Freeman (bas, vokal) odločila narediti nemogoče – ustanoviti še boljšo skupino. Torej, Rancid. Skupina je leta 1993 podpisala pogodbo z Epitaph Records in izdala svoj prvi album “Rancid”. Kmalu zatem se je skupini pridružil Lars Frederiksen, (vokal, kitara) rezultat njegove priključitve pa je bil leta 1994 izdani album “Let’s go!”.
Leta 1995 so Rancid izdali platinasti album »…And Out Come The Wolves«. Sledil je še bolj ambiciozen album “Life Won’t Wait”, ki je izšel leta 1998, leta 2000 pa so Rancid ponovno izdali album z naslovom “Rancid”, da bi preverili pozornost javnosti. Po “Indestructible” leta 2003 se je pridružil Branden Steineckert (bobni) in utrdil trenutno zasedbo. Po njegovem prihodu so izdali albume “Let The Dominos Fall” (2009), “Honor Is All We Know” (2014) in “Trouble Maker” (2017).

Rancid so skozi svojo celotno zgodovino ostali popolnoma neodvisni in ostali zvesti tako svojim oboževalcem, kot tudi samim sebi. Njihova glasba se sooča s političnimi in družbenimi vprašanji, hkrati pa predstavlja osebne zgodbe o odnosih, ljubezni, izgubi in zlomljenih srcih. Z nadaljevanjem tradicije v duhu prvotnih punk rock skupin, so si Rancid že zelo kmalu po nastanku prislužili legendarni status in navdih za kasnejše punk skupine. So živo utelešenje East Bay punka. In če vsega tega še ne veste — njihove glasbe ne predvajate dovolj glasno! Se vidimo v prvi vrsti!

Podrobnosti

Datum:
3. junija
Čas:
20:00 - 21:00
Spletna stran:
https://www.facebook.com/events/661232435651796/

Prizorišče

Punk Rock Holiday
Tolmin
Goriška, 5220 Slovenia