MyNight Logo
Nalagam Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ogleduješ si dogodek v preteklosti.

Predstavitev knjige Januarska žetev

21. novembra @ 18:00

Predstavitev knjige Januarska žetev

Najbolj javno in odprto pritličje v središču Ljubljane tokrat premleva napete, včasih smešne, drugič groteskne, celo absurdne kratke zgodbe, ki so nastale v Mariboru.

Septembra je izšla Janurska žetev, zbirka kratkih zgodb, med katerimi so nekatere že dosegle vidnejše rezultate na literarnih natečajih.

Lepo vabljeni na predstavitev knjige in pogovor z avtorico Miko Hočevar, ki ga bo vodila literarna kritičarka Aleksandra Gačić.

Kratke zgodbe iz knjige v bralcu vzbudijo tolikšno stopnjo vznemirjenja in napetosti, kot bi brali daljši roman. Zgodbe, ki bi prav lahko bile resnične, so obdane s črno-belimi avtorskimi fotografijami. Ta vizualni učinek bralca (nehote) opominja na kontrastne situacije, ki jih včasih ponudi življenje. Januarska žetev vsebuje osemnajst kratkih zgodb, ki se dogajajo v znanih in manj znanih krajih naše dežele, tudi v Ljubljani.

Spremno besedo je napisal znani slovenski pisatelj Tone Partljič. Ob izidu knjige je sicer povedal, da jo je napisal preslabo in da je knjiga še boljša.

Vstop prost.

Več informacij o knjigi, kjer lahko preberete tudi tri kratke zgodbe: http://www.mika-hocevar.si/

»Pretežno tragične scenarije zna avtorica prekiniti z ravno pravšnjo mero drugače zasnovanih zgodb, ki imajo včasih tudi srečen konec in vedrejšo, s humorjem prepojeno plat, s tem pa nam pušča nekaj upanja, da bo nazadnje vse dobro.« (Matija Štumberger)
»Avtorici je v žanru, ki načeloma zahteva izkušenega pisca, že s prvencem uspelo doseči visoko stopnjo kvalitete.« (Tone Partljič)

Podrobnosti

Datum:
21. novembra
Čas:
18:00 - 20:00

Prizorišče

Pritličje
Pritličje
Ljubljana, 1000 Slovenia
Telefon:
0820 58742