MyNight Logo
Nalagam Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ogleduješ si dogodek v preteklosti.

PRAZNIK GLASBE // Fête de la Musique

21. junija @ 10:00

PRAZNIK GLASBE // Fête de la Musique

🎶 PRAZNIK GLASBE 🎶
Petek, 21. junij 2024, od 10h do 22h

Prvi dan poletja, 21. junija 2024 bo v znamenju Praznika glasbe. S Praznikom glasbe se SIGIC – Slovenski glasbenoinformacijski center tudi letos pridružuje mednarodni iniciativi Fête de la Musique, ki poteka v več kot 120 državah sveta. Slovenski Praznik glasbe, ki poteka brez generacijskih in žanrskih omejitev, je kulturni dogodek usmerjen v promocijo slovenske glasbe in njenih ustvarjalcev. Festival nudi priložnost, da se glasba pojavi na nevsakdanjih javnih prizoriščih, kot so muzeji, mostovi, parki, bolnišnice in druge javne institucije. Izvajalci za svoj nastop ne prejmejo honorarja, lahko pa pripravijo klobuk ali kovček za prostovoljne prispevke občinstva. Vsi koncerti so za obiskovalce brezplačni. Letos bo v okviru Praznika glasbe sodelovalo več kot dvajset slovenskih mestih.

Letošnji Praznik glasbe v Ljubljani prinaša tudi novosti. Osrednji koncept bo temeljil na ulični glasbi, buskingu, kar pomeni, da bodo nastopi glasbenikov pretežno akustični ob uporabi zgolj minimalnega ozvočenja. Nastopi bodo potekali tudi na doslej manj zastopanih lokacijah, kot so dom za starostnike, vrt bolnišnice, vrtec. Za dodatno presenečenje pa bomo poskrbeli z uličnim klavirskim nastopom.

Praznik glasbe v Ljubljani podpirajo Mestna občina Ljubljana, Festival Ljubljana, Turizem Ljubljana in Festival Junij v Ljubljani.

Program objavimo kmalu! 🎶

Podrobnosti

Datum:
21. junija
Čas:
10:00 - 11:00

Prizorišče

Pritličje
Pritličje
Ljubljana, 1000 Slovenia
Telefon:
0820 58742