MyNight Logo
Nalagam Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ogleduješ si dogodek v preteklosti.

Pop Nation w/Ptujsko Dekle

8. marca @ 23:00

Pop Nation w/Ptujsko Dekle

8. marca praznujemo ekonomsko, politično, socialno enakost ter pretekle in sedanje boje in dosežke žensk. Obeleževanje mednarodnega dneva žensk je priložnost za osvetlitev in razmislek o položaju vseh žensk v svetu. Ta dan je tudi opomnik, da pridobljene pravice žensk niso samoumevne, ampak jih je potrebno vedno znova varovati in si vsakodnevno prizadevati za udejanjanje načela enakosti spolov v družbi.

Neenaka družbena razmerja moči med osebami vseh spolov se izražajo v vsakodnevnih seksizmih, usmerjenih proti ženskam in osebam z manjšinskimi spolnimi identitetami. Med nami živijo posameznice, ki jim družba ne priznava pravic ter jih s tem postavlja v ekonomsko in socialno neenakopraven položaj.

»Ko moški pobijajo, je na ženskah, da se borijo za ohranitev življenja! Ko moški molčijo, je na ženskah da povzdignejo glas v bran svojim idealom!« je glasil poziv Clare Zetkin proti militarizaciji Evrope pred prvo svetovno vojno. Njen glas pa je segel še daleč v prihodnost in je navdih borkam in borcem za svetlo, enakopravno in pravično prihodnost!

Drage borke, ta petek nazdravljamo na vas!

Sing it! Dance it! Love it!

Pop Nation – najbolj queer zabava v mestu.
__________________

→ Clara Zetkin, nemška socialistična političarka, mirovna aktivistka in borka za pravice žensk. Bila je ena izmed iniciatork za ustanovitev mednarodnega dneva žensk, ki ga praznujemo 8. marca.
__________________

▲ Ptujsko Dekle ▲ 8. 3. 2024 ▲ 23:00 – 5:00 ▲
__________________

Vstopnina / Entrance fee:

5 € 7 €
__________________

Oblikovanje: Jakob Golob
__________________

ŠKUC – Kulturni center Q obvešča:

Klub Tiffany predstavlja varen prostor, ki ga sooblikujemo vsi_e, namenjen GLBTQ skupnosti, kjer je prepovedano vsakršno verbalno ali fizično nasilje. Prav tako se ne tolerira homofobije, transfobije, seksizma, nacionalizma, rasizma in drugih oblik zatiranj.

Vse obiskovalce/ke prosimo, da to upoštevajo in hkrati opozorijo ekipo na pojav nasilja. To lahko storite osebno ali nam pišete na kulturnicenterq@gmail.com in FB stran kluba Tiffany.
__________________

Club Tiffany works to be a safe space for LGBT+ community, customers, performers and staff. Any verbal or physical violence is forbidden.

Homophobia, biphobia, transphobia, sexism, nationalism. racism and other kind of hate speech and intolerance has no space at Club Tiffany.

Our staff and security are here to make sure you have a good time and feel safe and secure.

We kindly ask all visitors to report the occurrence of any kind of violence to our staff. You can do this in person at the venue or by email at kulturnicenterq@gmail.com or IM us on Klub Tiffany’s FB page.

Please show all our staff and performers respect when they are working.

Please remember that all our managers, staff and DJs are working to make your visit as enjoyable as possible.

Intolerance, rudness, aggression or unwanted physical contact of any kind will not be allowed and will result in immediate removal from the venue.

Have fun and be kind.

Podrobnosti

Datum:
8. marca
Čas:
23:00 - 01:00

Prizorišče

Klub Tiffany
Klub Tiffany
Ljubljana, 1000 Slovenia