MyNight Logo
Nalagam Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ogleduješ si dogodek v preteklosti.

Poletno Vaskovanje: VASKO ATANASOVSKI TRIO + gostje

7. julija, 2022 @ 20:00

Poletno Vaskovanje: VASKO ATANASOVSKI TRIO + gostje

Poletno Vaskovanje:
𝐕𝐀𝐒𝐊𝐎 𝐀𝐓𝐀𝐍𝐀𝐒𝐎𝐕𝐒𝐊𝐈 𝐓𝐑𝐈𝐎 + 𝐠𝐨𝐬𝐭𝐣𝐞

🍉 //high energy vitamin music// 🍒

Zasedba:
Vasko Atanasovski – vokal, saksofon & flavta
Miha Petric – el. kitara
Jošt Drašler – el. bas kitara
Marjan Stanić – bobni

+ gosta:
Dejan Lapanja – el. kitara
Jan Sever – klaviature

Legendarni Vasko Atanasovski Trio je je spomladi 2012 izdal znameniti album »Come To Me«, sledila pa sta še dva: »Feel« in »The Scissors«. Albumi so poželi izjemne kritike in močno zaznamovali tako slovenski kot tuji glasbeni prostor. Poleg številnih gostovanj na Balkanu je zasedba izpeljala kar dve koncertni turneji v oddaljeni Kitajski in Hong Kongu, podali pa so se tudi po Evropi ter na daljšo turnejo po Argentini.

Tria, v katerem je kitaro igral Dejan Lapanja, bobne pa Marjan Stanić, se je priključil kontrabasist Žiga Golob. Z letom 2020 je kitaro zasedel Miha Petric, 2021 pa se je na koncertu v Luksemburgu zasedbi pridružil Jošt Drašler z električno bas kitaro in odlično osvežil zvok benda.

Zasedba štirih izjemnih, mednarodno uveljavljenih slovenskih glasbenikov z Vaskom Atanasovskim na čelu, s svojimi energičnimi in ekstatičnimi nastopi vabijo k plesu in stoječim ovacijam. Besedila v angleščini, srbščini/hrvaščini in slovenščini so v glavnem ljubezenska, navdahnjena s humorjem in z izvirnimi, duhovitimi metaforami. S pozitivnimi glasbenimi vibracijami zasedba že več kot desetletje uspešno osvaja rock, jazz in world music odre.

Avtor glasbe in besedil, Vasko Atanasovski, ki ga sicer poznamo po sodelovanjih s svetovno znanimi glasbeniki (Hindi Zahra, Living Colour, Vlatko Stefanovski…), mojstrskemu pristopu do vseh glasbenih stilov ter po izjemnem glasbenem opusu in izvirnosti, je s svojo glasbo prepotoval že precejšen del sveta. Do sedaj izdal že 15 avtorskih albumov, pri največji založbi na Balkanu, Croatia Records, so 2015 izdali album ‘Best of Vasko Atanasovski’, od 2020 pa je pri njujorški založbi »MoonJune Records« izdal dva albuma, ki sta prejela pozitivne kritike iz celega sveta.

Po daljši covid pavzi se s tradicionalnim, tokrat poletnim »Vaskovanjem«, bend ponovno pozdravlja s publiko. Za to posebno priložnost tudi z dvema gostoma in sicer s prvotnim kitaristom Dejanom Lapanjo ter prvič s klaviaturistom Janom Severjem, ki bosta vročekrvno popoprala in obogatila zvok ter muziciranje. Dejan Lapanja je sicer akademsko izobražen kitarist, bobnar in producent, ki se udejstvuje v različnih projektih ter glasbenih združbah, ki pričajo o vsestranskem in eklektičnem ustvarjalcu. Kalil se je v kultni skupini Olivija in v škofjeloški progresivni rock zasedbi Ulixes. Pozneje je nastopal s skupinami Terrafolk, Laibach, Vladom Kreslinom, Vlatkom Stefanovskim, The Fool Cool Orchestra ter številnimi drugimi priznanimi domačimi in tujimi glasbenimi ustvarjalci. Drugi gost, Jan Sever je eden vidnejših pianistov svoje generacije v Sloveniji. Njegov repertoar obsega široko in zelo pestro zbirko klasične glasbe za klavir ter komorne glasbe, deluje pa tudi v drugih glasbenih žanrih, kjer sodeluje z različnimi tango ansambli, kot so M. Hatlak & Funtango , Astorpia, Quatro Por Tango, ter z jazz/fusion skupino Moonlight Sky in klarinetistom G. Bojčevskim.

Dobrodošli!

…»𝘚𝘰 𝘯𝘦𝘬𝘢𝘫 𝘯𝘢𝘫𝘣𝘰𝘭𝘫𝘴̌𝘦𝘨𝘢, 𝘬𝘢𝘳 𝘪𝘮𝘢𝘮𝘰.«
Jaša Lorenčič, Večer

»𝘝𝘢𝘴𝘬𝘰 𝘈𝘵𝘢𝘯𝘢𝘴𝘰𝘷𝘴𝘬𝘪 𝘛𝘳𝘪𝘰 𝘫𝘦 𝘧𝘢𝘯𝘵𝘢𝘴𝘵𝘪𝘤̌𝘦𝘯! 𝘚𝘭𝘪𝘴̌𝘢𝘵𝘪 𝘣𝘪 𝘫𝘪𝘩 𝘮𝘰𝘳𝘢𝘭 𝘷𝘦𝘴 𝘴𝘷𝘦𝘵«
Zdenko Matoz, Delo

»𝘎𝘭𝘢𝘴𝘣𝘦𝘯𝘰 𝘫𝘦 𝘈𝘵𝘢𝘯𝘢𝘴𝘰𝘷𝘴𝘬𝘪 𝘰𝘣 𝘱𝘰𝘮𝘰𝘤̌𝘪 𝘻𝘷𝘦𝘴𝘵𝘪𝘩 𝘪𝘯 𝘦𝘯𝘢𝘬𝘰 𝘪𝘮𝘦𝘯𝘪𝘵𝘯𝘪𝘩 𝘤̌𝘭𝘢𝘯𝘰𝘷 𝘵𝘳𝘪𝘢, 𝘷𝘴𝘦𝘴𝘵𝘳𝘢𝘯𝘴𝘬𝘦𝘨𝘢 𝘋𝘦𝘫𝘢𝘯𝘢 𝘓𝘢𝘱𝘢𝘯𝘫𝘦 𝘻 𝘦𝘭𝘦𝘬𝘵𝘳𝘪𝘤̌𝘯𝘰 𝘬𝘪𝘵𝘢𝘳𝘰 𝘪𝘯 𝘴𝘱𝘳𝘦𝘮𝘭𝘫𝘦𝘷𝘢𝘭𝘯𝘪𝘮 𝘷𝘰𝘬𝘢𝘭𝘰𝘮 𝘵𝘦𝘳 𝘔𝘢𝘳𝘫𝘢𝘯𝘢 𝘚𝘵𝘢𝘯𝘪𝘤́𝘢 𝘻 𝘯𝘪𝘬𝘰𝘭𝘪 𝘮𝘪𝘳𝘯𝘪𝘮𝘪 𝘣𝘰𝘣𝘯𝘪 𝘪𝘯 𝘵𝘰𝘭𝘬𝘢𝘭𝘪, 𝘵𝘢𝘬𝘰 𝘳𝘦𝘬𝘰𝘤̌ 𝘶𝘴𝘵𝘷𝘢𝘳𝘪𝘭, 𝘷𝘴𝘢𝘫 𝘻𝘢 𝘯𝘢𝘴̌𝘦 𝘱𝘰𝘥𝘯𝘦𝘣𝘫𝘦, 𝘱𝘰𝘱𝘰𝘭𝘯𝘰𝘮𝘢 𝘯𝘰𝘷 𝘴𝘭𝘰𝘨.«
Mario Batelić, Radio Študent

➤ Vstopnina: 13 € z rezervacijo na spletni strani Gala hale, 15 € brez

➤ Na dan dogodka ni možno več rezervirati vstopnice. Potrdilo o opravljeni rezervaciji najdete med vsiljeno pošto.

*𝘝 𝘱𝘳𝘪𝘮𝘦𝘳𝘶 𝘴𝘭𝘢𝘣𝘦𝘨𝘢 𝘷𝘳𝘦𝘮𝘦𝘯𝘢 𝘣𝘰 𝘱𝘳𝘪𝘳𝘦𝘥𝘪𝘵𝘦𝘷 𝘱𝘰𝘵𝘦𝘬𝘢𝘭𝘢 𝘷 𝘥𝘷𝘰𝘳𝘢𝘯𝘪 𝘻 𝘻𝘢𝘤̌𝘦𝘵𝘬𝘰𝘮 𝘰𝘣 22𝘩

Podrobnosti

Datum:
7. julija, 2022
Čas:
20:00 - 21:00
Spletna stran:
https://www.facebook.com/events/394751152708442/

Prizorišče

Gala Hala
Gala hala
Ljubljana, Metelkova 1000 Slovenia
Telefon:
(01) 431 70 63