MyNight Logo
Nalagam Dogodki

« Vsi Dogodki

  • Ogleduješ si dogodek v preteklosti.

Poletna noč: koncert skupine Vudlenderji

21. avgusta, 2022 @ 19:00 - 20:00

Poletna noč: koncert skupine Vudlenderji

Skupina Vudlenderji vas bo popeljala skozi edinstveno glasbeno pokrajino z naborom lastnih avtorskih skladb. Te na eni strani sprožajo izbruhe nostalgije po zlatih časih zimzelenih melodij in swinga, na drugi strani pa navdajajo z občutkom svežine in hudomušnosti, čemur botruje široka paleta izvirnih domislic, ki vas zagotovo ne bo pustila praznih.

Skupino Vudlenderji sestavljajo profesionalni glasbeniki, z izkušnjami tako na področju klasične glasbe, kot tudi jazza in zabavne glasbe. Ustanovljena je bila s ciljem ustvarjanja in poustvarjanja kvalitetnih skladb v slovenskem jeziku. Leta 2017 so se Vudlenderji predstavili na Melodijah morja in sonca, si leto kasneje kot zmagovalci prislužili snemanje spota na Sazasovem natečaju Spotvizija, v letu 2019 pa se uvrstili na Slovensko popevko, kjer so s skladbo ˝Kam bi šla ˝dosegli drugo mesto in nagrado za najboljše besedilo. Letos septembra pa so se na Popevki predstavili še drugič, tokrat s skladbo ¨Podaril si mi svoje srce¨ – tudi tokrat pa je Tomaž za njo prejel nagrado za najboljše besedilo festivala. Luč sveta pa je ugledal tudi njihov prvi album, ki nosi naslov ˝Si ti tisti˝.

Člani zasedbe so: ustanovitelj, ter avtor vseh besedil in glasbe, pianist Tomaž Hostnik, pevka Maša But, kitarist in aranžer Matic Plemenitaš, saksofonist Žiga Vešligaj, basist Jaka Krušič, ter tolkalist Gregor Hrovat.

VSTOP PROST

Organizator: Knjižnica Šentjur OE IKC v sodelovanju z Vudlenerji.

Program finančno podpira Občina Šentjur.

Podrobnosti

Datum:
21. avgusta, 2022
Čas:
19:00 - 20:00
Spletna stran:
https://www.facebook.com/events/526651792473075/

Prizorišče

Ipavčev kulturni center Šentjur
Ulica Dušana Kvedra
Celje, 3230 Slovenia
Telefon:
(03) 746 37 46