MyNight Logo
Nalagam Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ogleduješ si dogodek v preteklosti.

POLETJE MED VODAMI | TABU akustik, predskupina FED HORSES

11. septembra, 2022 @ 19:30

POLETJE MED VODAMI | TABU akustik, predskupina FED HORSES

👉 ZAKLJUČEK festivala #poletjemedvodami
👉 TABU akustični koncert
👉 predskupina FED HORSES
👉 prireditvena ploščad Tržnice Medvode

➡️ V nedeljo, 28. avgusta, ob 20. uri, ⬅️ za zaključek medvoškega festivala »Poletje med vodami« na sotočje Save in Sore prihajajo TABU! Oder ogrevajo FED HORSES!

Vabljeni na koncert za prave sladokusce, tokrat v akustik izvedbi!

🔹🎶🔹

Skupina Fed Horses je velika in pomembna osvežitev v slovenski popularni glasbi. Četudi se deklarira kot alternativni country, na čelu z odlično pevko Uršo Mihevc prispeva h krajinski in žanrski različnosti domače glasbene scene ter je sinonim za kakovostno popularno glasbo, ki z živimi predstavitvami vsakič znova dokazuje, da je prostor za drzno in drugačno tudi v ustvarjanju in sprejemanju glasbe, ki ni namenjena samo za ozek specializirani krog poslušalcev.

🔹🎶🔹

Tabu se je zgodil maja 1998, ko je iz kar nekaj lokalnih bendov zrasla druščina podobno mislečih, enako dišečih in po odru hrepenečih mladostnikov. Nepričakovan in presenetljiv uspeh priredbe na lokalnih radijskih postajah je sprožil željo po lastnem ustvarjanju. Skladbe, kot so Dobra vila, Tabu, Lahko sem srce in druge skupaj s prodanih več kot 25.000 izvodov albuma, so skupino ekspresno izstrelile v sam vrh takratne pop rock scene. Vse se je začelo odvijati s presenetljivo hitrostjo, nastajali so novi komadi, še boljši in uspešnejši. Angel, Ocean, Divje … Tabu se ni več ustavil. Leta 2005 skupina doseže svoj vrhunec z velikim koncertom in za tiste čase ter slovenske razmere izjemnim uspehom ob razprodani hali Tivoli v Ljubljani.

Skupini se kmalu zatem pridruži nova pevka Tina Marinšek in klaviaturist Aleš Beriša. Naslednja leta so ustvarjalna bomba. Nastanejo nepozabne pesmi, kot so Oblak za dva, Poljubljena, Nekoč nekje, Pesek in dotik, Hvala za ribe … Za piko na i leta 2014 sledi najlepši in popolnoma razprodan koncert v Ljubljanskih Križankah, kjer je skupina sodelovala tudi s simfoničnem orkestrom RTV Slovenija.

Spomladi 2016 se pridruži pevka Eva Beus. V naslednjih mesecih sledi neverjetna medijska pozornost in podpora vseh, ki imajo radi Tabu. Po singlu »Greva dol« se skupina odpravi na zelo uspešno koncertno turnejo. V istem letu letu nastane čudovita plošča »Nabiralka zvezd« in zgodba se nadaljuje.

Skupina v novi zasedbi do leta 2020 odigra preko 150 koncertov in z različnimi sodelovanji in projekti (orkester slovenske policije, simfonični orkester RTV Slo, Izštekani, celovečerni dokumentarni film »Zgodba za jutri«, koncert Stožice Ljubljana …) utrjuje in nadaljuje bogati že več kot 21-letni glasbeni opus. V letu 2020 skupina Tabu pripravi prvi DRIVE – IN koncert v zgodovini Slovenije kot odgovor na karanteno in prepoved zbiranja ljudi na javnih prireditvah, zaradi pandemije korona virusa. V januarju 2022 je izšel nov singel in videospot z naslovom Zmaji.

📲 Vstopnice so na voljo na vseh prodajnih mestih Eventim in v TIC Medvode. Na voljo je omejeno število vstopnic!

Predprodaja (Eventim in TIC Medvode): 20€
Na dan dogodka (TIC Medvode in na prizorišču): 22€

📍 https://www.eventim.si/si/izvajalec/poletje-med-vodami–2422/profile.html

ℹ️ TIC Medvode, c. komandanta Staneta 2, 1215 Medvode
pon do pet: 6-11h in 14-17h
T: +386 1 361 43 46
E: info@visitmedvode.si

Medijski sponzor:
TV Medvode, Gorenjski glas

Podrobnosti

Datum:
11. septembra, 2022
Čas:
19:30 - 20:30
Spletna stran:
https://www.facebook.com/events/5128947610532126/

Prizorišče

Visit Medvode
Cesta komandanta Staneta 2
Gorenjska, 1215 Slovenia
Telefon:
(01) 361 43 46