MyNight Logo
Nalagam Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ogleduješ si dogodek v preteklosti.

Otvoritev razstave Petje Kolenko: Depresh Mode

6. februarja @ 20:00

Otvoritev razstave Petje Kolenko: Depresh Mode

Prvo letošnjo razstavo bo 6. februarja zaznamovala vizualna umetnica in likovna pedagoginja, Petja Kolenko. Petja je stara znanka Jalle Jalle, saj je s svojo kreativnostjo ustvarila kar nekaj koncertnih plakatov in seveda pustila pečat tudi kot izvajalka različnih delavnic. Tokrat nam bo predstavila cikel kolažev, ki prikazujejo osebno intimno izpoved o spoznavanju, sprejemanju, preoblikovanju in celjenju. Montaže in motivi kolažev narekujejo barvite avtoportretne zgodbe o borbi z mračnimi prikaznimi, ki nastopajo v obliki tesnobe, depresije, strahov in sramu.
Vljudno vabljeni 6. Februarja ob 20-ih na otvoritev razstave v prostoru Jalle Jalle.

𝗡𝗲𝗸𝗮𝗷 𝗼 𝗣𝗲𝘁𝗷𝗶 𝗞𝗼𝗹𝗲𝗻𝗸𝗼 𝗶𝗻 𝗿𝗮𝘇𝘀𝘁𝗮𝘃𝗶:
Petja Kolenko, rojena leta 1994, je vizualna umetnica in likovna pedagoginja, ki živi in ustvarja v domačem Ljutomeru. Leta 2021 je pod mentorstvom Zore Stančič na Pedagoški fakulteti v Ljubljani zaključila magistrski študij likovne pedagogike. Aktivna je na številnih področjih kulture, sodeluje pri organizaciji različnih festivalov in dogodkov, izvaja ustvarjalne likovne delavnice za različne starostne skupine, ukvarja se z grafičnim oblikovanjem ter oblikuje unikatne modne in uporabne izdelke. Do sedaj se je s svojo likovno produkcijo predstavila na številnih skupinskih ter samostojnih razstavnih projektih tako doma kot v tujini.
Petjino likovno izražanje zaznamujeta ponovna uporaba in recikliraža različnih odpadnih materialov, ki jih predeluje v različnih tehnikah, najpogosteje pa se poslužuje tehnike kolaža. V zadnjih letih se intenzivno ukvarja z neklasično tehniko kolaža iz odpadne plastike, tokrat pa se zvesta lepilu in škarjem predstavlja z zbirko klasičnih ‘papirnatih’ kolažev.
Izdelave kolažov se je Petja lotila kot obliko likovne terapije kjer umetniško izražanje predstavlja kanal za ekspresijo in prebolevanje raznih čustvenih stanj. Cikel kolažev predstavlja osebno intimno izpoved o spoznavanju, sprejemanju, preoblikovanju in celjenju. Montaže in motivi kolažev narekujejo barvite avtoportretne zgodbe o borbi z mračnimi prikaznimi, ki nastopajo v obliki tesnobe, depresije, strahov in sramu.
Nekateri od motivov kolažev so dodatno podkrepljeni z besedili izbranih pesmi s katerimi se intimno istoveti. Dela so medsebojno stilsko raznolika, slogoven spoj stripovske, ulične in sodobne umetnosti tvori Petjin specifični likovni jezik, za katerega je značilno upodabljanje prizorov urbane kulture ter simbolne estetike izbranih glasbenih žanrov.

Podrobnosti

Datum:
6. februarja
Čas:
20:00 - 22:00

Prizorišče

Jalla Jalla
Jalla Jalla
Ljubljana, 1000 Slovenia