
- This event has passed.
Od zrna do kave
24. septembra, 2019 @ 18:00

»…but first, coffee.«
V Pisarni se skupaj s Tovarna kave trudimo, da je odlična kava prva stvar, ki jo zavohaš, ko stopiš skozi naša vrata.
Kava, ki je nekoliko drugačnega okusa in vonja. Vedno sveža, pražena v našem mestu. Prav tako lahko vedno vprašaš katero kavo tokrat pripravljamo, saj mešanica ni pripravljena iz zrnja brez imena in duše. ☕
Specialty Coffee je prav to – kava s srcem in dušo. Podpira manjše kmetije, skrbi za “fair trade”, hkrati pa ne podpira globalnih trgov in skrbi za najvišjo stopnjo kvalitete.
Vse to in še več bi vam radi predstavili o tem čudovitem sadežu, ki povezuje ljudi že tisočletja.
Vsebina večera:
– predstavitev kave: od zrnja do kave
– kaj je Specialty Coffee in kaj ni- pot zrnja od kmeta do praženja, vse do kupca- predstavitev različnih priprav kuhanja kave- preizkušanje kave
– cocktail tasting (po izbiri)
Večer bo vodila Jessika Sosa, izkušena barista. Večer se bo odvijal v angleškem jeziku.
Dogodek je brezplačen, razen cocktail tasting, ki je doplačljiv.
Na dogodek sprejemamo prijave, saj je število mest omejeno.
Prijava: http://bit.ly/2lMvVZb
Pridružite se nam na čudovitem večeru, pripeljite prijatelje, saj kot pravijo, pitje kave je obred. In v pravi družbi je odlična kava še boljšega okusa.
KEY POINTS FOR THE EVENT:
– introduction to coffee: from seed to coffee
– what is specialty coffee and what is not- farming – processing – trading – roasting – barista – costumer – methods of brewing – testing (espresso, filter)
– optional: cocktail tasting
Evening will be held in English language by Jessika Sosa, experienced barista. Event is free of charge except cocktail tasting. Because spots are limited we kindly ask you to apply in advance.
Apply here: http://bit.ly/2lMvVZb