MyNight Logo
Nalagam Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ogleduješ si dogodek v preteklosti.

Nočni pohod na Jamnik

26. novembra, 2023 @ 17:00

Nočni pohod na Jamnik

????Vrh zelenega hriba stoji cerkev sv. Primoža in Felicijana, za katero se odpira panoramski pogled na veličastno gorsko kuliso – to je ikonična in dih jemajoča podoba Jamnika. Zato ne preseneča, da gre za eno izmed najbolj priljubljenih razglednih točk v Sloveniji. Še posebej živahno je na Jamniku ob polni luni, ki je poseben izziv za mojstre fotografije in občudovalce lepega.

????Pohod soorganizirajo KS Podblica, Zavod za turizem in kulturo Kranj, ter Planinsko društvo Kranj. Pohodu se bo tokrat pridružil tudi odsek Nejca Zaplotnika za planince različnih zmožnosti.

????Zbor: ob 16.45 pri gostilni “Na Razpokah” v Nemiljah.

????Parkiranje: urejeno bo parkirišče v Nemiljah.

????Startnina: 5€/ osebo
Vključuje vodenje, topli napitek in prigrizek ter fotografijo na vrhu.
Startnino lahko plačate prek spleta na www.visitkranj.com, osebno na Zavodu za turizem in kulturo Kranj ali uro pred začetkom pohoda pred gostilno “Na Razpokah” v Nemiljah. Zaradi lažje organizacije so zaželene predhodne prijave.

????Za pohod svetujemo primerna planinska oblačila in obutev ter opremo za nočni pohod (naglavno svetilko, pohodne palice, rezervna oblačila).

❓Pot je primerna za vse starostne skupine, kljub temu pa je potrebna ustrezna telesna pripravljenost. Predviden čas vzpona je ena ura. Vsak udeleženec se pohoda udeleži na lastno odgovornost.

???? Aleš Komovec

Podrobnosti

Datum:
26. novembra, 2023
Čas:
17:00 - 19:00

Prizorišče

Visit Kranj
Visit Kranj
Gorenjska, 4000 Slovenia
Telefon:
(04) 238 04 50