MyNight Logo
Nalagam Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ogleduješ si dogodek v preteklosti.

MODESELEKTOR @ Kino Šiška

21. junija @ 21:00

MODESELEKTOR @ Kino Šiška

EN_ https://www.kinosiska.si/en/dogodek/modeselektor/

Koncert @ Katedrala

Kino Šiška in Swarm z navdušenjem najavljata nastop enega najvplivnejših dvojcev sodobne multižanrske elektronske glasbe Modeselektor! Šefa domiselnega techna se ne bojita basovskih linij niti eksperimentalnih zvokov, s svojo drznostjo pa bojda inspirirata samega frontmana Radioheadov, Thoma Yorka.

ZA FENE: Four Tet, Jon Hopkins, Moderat

Modeselektor, za katerim stojita Gernot Bronsert in Sebastian Szary, sta kot dvojec kariero začela v berlinskih klubih že ob koncu 90. let. S svojim inovativnim zvokom sta hitro pritegnila pozornost referenčne glasbene platforme Resident Advisor, albuma Hello Mom! (2005) in Happy Birthday! (2007) pa sta ju utrdila kot enega najbolj vplivnih dvojcev elektronske glasbe. Nastopala sta na festivalih kot so Primavera sound in Sonar, njune glasbene produkcije pa so bile del zvočnih instalacij v Centru Pompidou v Parizu.

Težko ju je žanrsko zamejiti, ampak če se vseeno potrudimo, jima lahko nadenemo oznake, kot so techno, elektro, hip hop in IDM. Da s svojo glasbo mislita resno, je bilo jasno že s prvim albumom In Loving Memory (2002), ko ju je pod okrilje svoje založbe Bpitch Control vzela tehno ikona Ellen Alien. Če že naštevamo pomembna imena z njune diskografije, velja omeniti še sodelovanje z Apparatom (ki je leta 2019 navdušil na našem odru) v obliki supergrupe Moderat. V zadnjih letih sta izdala album Who Else (2019) in kompilacijo Extended (2021), kjer nadaljujeta tradicijo raziskovanja novih zvokov in sodelovanj z zanimivimi mlajšimi glasbeniki, kot so Catnapp, Flohio in Tommy Cash.

Za težkega fena se je v mnogih intervjujih oklical Thom Yorke, ki je z dvojcem sodeloval pri nastanku komada Shipwreck, Modeselektor pa sta kot predskupina večrat odpirala za Radiohead. Njuni energični nastopi polnijo koncertne dvorane in klube po celem svetu in navdušujejo mnogotere glasbene ljubitelje, zato si obetamo, da bo njun nadžanrski nastop v Katedrali združil navdušence raznovrstnih elektronskih odvodov.

Vstopnice že v prodaji prek spleta in prodajne mreže Eventim:
https://www.eventim.si/si/vstopnice/modeselektor-ljubljana-kino-siska-642471/event.html
– Predprodaja: 24 EUR
– Na dan: 28 EUR
– S popustom (d/š/u): 19,20 EUR

Organizacija: Kino Šiška in DataFund d.o.o.

Podrobnosti

Datum:
21. junija
Čas:
21:00 - 22:00

Prizorišče

Kino Šiška
Kino Šiška
Ljubljana, 1000 Slovenia
Telefon:
(01) 500 30 00