MyNight Logo
Nalagam Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ogleduješ si dogodek v preteklosti.

”MJUZIK” battle LIVE vol. 2

5. aprila @ 20:00

''MJUZIK'' battle LIVE vol. 2

𝗩 𝗽𝗲𝘁𝗲𝗸, 𝟱. 𝟰., 𝗼𝗯 𝟮𝟬:𝟬𝟬 𝘀𝗲 𝗯𝗼 𝘃 𝗖𝗲𝗹𝗷𝘀𝗸𝗲𝗺 𝗺𝗹𝗮𝗱𝗶𝗻𝘀𝗸𝗲𝗺 𝗰𝗲𝗻𝘁𝗿𝘂 𝘇̌𝗲 𝟮. 𝗹𝗲𝘁𝗼 𝘇𝗮𝗽𝗼𝗿𝗲𝗱 𝗼𝗱𝘃𝗶𝗹 𝗰̌𝗶𝘀𝘁𝗼 𝗽𝗿𝗮𝘃𝗶 𝗠𝗝𝗨𝗭𝗜𝗞 𝗕𝗔𝗧𝗧𝗟𝗘.

Izmed vseh, ki so se odzvali na naš poziv, smo izbrali 5 izvajalcev, ki se bodo pomerili na MCC odru! Občinstvo in strokovna komisija bosta na podlagi nastopov izbrala zmagovalca, ki bo nastopil na festivalu urbanih kultur FUL FESTU!

𝗩𝗦𝗧𝗢𝗣𝗡𝗜𝗡𝗘 𝗡𝗜!

***********************************

Natopajoči (kaj so zapisali o sebi):

//The Factory
Ustvarjamo avtorsko glasbo, žanrsko opredeljeno na “rock”.

//Partoni
Patroni so mlada glasbena skupina, katere pot sega že nekaj let nazaj, vendar so resneje začeli ustvarjati avtorsko glasbo pred približno tremi leti. Člani skupine pravijo, da je njihovo zvrst težko opredeliti in da se nočejo omejevati, zato igrajo in ustvarjajo kar pride “pod roke”. Največ igrajo rock ‘n’ roll, vendar je pri njihovih avtorskih “kreacijah” kdaj pa kdaj čutiti tudi kakšen pridih popa in modernejših zvrsti ali pa jih ponese v nasprotno smer, proti punk rocku in hard rocku. Njihove avtorske skladbe so večinoma v slovenščini, saj so mnenja, da se je skozi materni jezik najlažje izražati. Trenutno so v fazi ustvarjanja sklopa skladb oz. EP-ja, ki ga imajo namen v tem letu tudi izdati in predstaviti javnosti. Do sedaj so izdali štiri avtorske skladbe, ki jih je možno slišati na YouTubu in drugih platformah (Spotify, YouTube Music…).

//D’Chymnyz
D’Chymnyz smo glasbena skupina štirih prijateljev, ki vsako leto marljivo izdelujemo nove projekte. Sestavljamo jo Jakob Vid Zupančič na vokalu, Bine Brec na kitari, Jaka Ikovic na bas kitari ter Gabrijel Bartol na bobnih. Združujeta nas ljubezen do kreativnega ustvarjanja in prispevanja h glasbi. Konstantno se trudimo odkrivati nove svetove v glasbi in imamo neprestano željo po napredku in odkrivanju meje možnega. Naš moto pa se glasi: »Dobesedno, kr tk pač je«.

//Midnight Nick
Smo mlad band 4 fantov iz celjske regije, ki igra predvsem avtorsko glasbo vseh zvrsti (od indie rocka, popa pa vse do punka). V naši glasbi radi mešamo glasbene žanre in tako ustvarimo zanimivo atmosfero, ki izhaja iz mešanega okusa članov. Kolektivno imamo izdano eno pesem, ki je požela kar precejšen uspeh (3.500 streamov na spotify-ju in 1.500 ogledov na YouTubu), kmalu pa bo izdan še manjši EP, ki pokaže ravno raznovrstost naše glasbenega ustvarjanja.

//Limomci
Rap skupina štirih žabarjev, ki se navdušujejo tako nad linijami en drugega kot nad vibracijami oldschool boombap rapa, kjer vpliv slovenskih hiphoperjev nikakor ni zanemarljiv. Njeni začetki segajo nazaj vse do maja leta 2023. Kristusovega, ko so se njihove poti začele prepletati na zaključku delavnic mladega Rapetka v gali hali. Le kak mesec kasneje so nastopili na NEXTivalu v Navju, kar jih je propeliralo še naprej. Prvi pravi nastop pred pravo publiko so pa doživeli nikjer drugje kot v Kinu Šiška na Špilligi, kjer je dvorana pokala od hypa. Na odrih se prikazujejo tako kot zasedba kot tudi solisti ali dueti. Se razume ne izpustijo tudi prilike za spontani prosti slog ali “freestyle”. Polovica ekipe se mudi v srednji šoli, drugi polovici pa se mudi na faks. Njihov obrvi dvigajoč naziv “Limomci” – Limonski Mômci – izvira iz njim priljubljene igre, kjer poskušaš čim hitreje šteti limonce, ne da se ti pri tem zafeclja jezik. Limomci si obetajo še vrsto bučnih špilov in neprizanesljivih lirikalnih killov.

Podrobnosti

Datum:
5. aprila
Čas:
20:00 - 21:00

Prizorišče

Mcc Celjski Mladinski Center
Mariborska cesta 2
Celje, 3000 Slovenia