MyNight Logo
Nalagam Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ogleduješ si dogodek v preteklosti.

Max & Iggor Cavalera {open air}

9. julija @ 19:00

Max & Iggor Cavalera {open air}

Cavalera Conspiracy je nastal po desetletju dolgem molku med Maxom in Iggorjem, bratoma, ki sta kot najstnika leta 1984 ustanovila legendarno heavy metal zasedbo Sepultura. Na šestih studijskih albumih so izpopolnili umetnost teme, medtem ko raziskujejo podzemlje političnih vprašanj tretjega sveta in širijo obzorja žanra z raziskovanjem domorodne kulture, kar je doseglo vrhunec z mejnim albumom Roots leta 1996.

Max je skupino zapustil decembra istega leta in hitro ustanovil skupino Soulfly, katera je požela svetovni uspeh. Njegov brat je ostal v Sepulturi še nekaj časa, preden je skupino januarja 2006 dokončno zapustil. Nekaj mesecev kasneje je zazvonil telefon. Iggor je poklical Maxa in manj kot dve leti pozneje je svet metala postavil na glavo debitantski album Cavalera Conspiracy. Cavalera Conspiracy je drzen dokaz talenta in moči, ki jo imata brata skupaj.

“Ves čas pišem rife in ko pišem, ne vem, ali bodo za Soulfly ali za Cavalera, če vam povem po pravici. Samo napišem jih in dam na CD,” pravi Max. »Pozneje pa poslušam demo posnetke in izberem, katera pesem bo šla k vsakemu, ker glede na riff in ritem vem, katere bo bolje odigral Iggor.

Max Cavalera je zelo odkrit glede dejstva, da je Cavalera Conspiracy metal bend.
_____________
“Cavalera je super metal, naj bi bil metal, v sebi naj ne bi bilo nič drugega kot metal in hardcore. Novi album je še agresivnejši od prvega.” Čeprav je vse to seveda res in je znano, da je metal zelo agresiven in včasih negativen žanr, zgodbo o Cavaleri obdaja velika pozitivnost. “Želel sem, da se Cavalera Conspiracy nadaljuje, ker je to moj način, kako vidim Iggorja in igram z Iggorjem ter nadaljujem svojo glasbeno dediščino z njim,” pravi Max. “To je popoln čas za nas. Odlično se razumemo – res, res super. Tisti festival v Braziliji za približno 100.000 ljudi je bil eden najboljših nastopov, kar sem jih naredil v vsej svoji karieri. Ubijalsko je igrati z njim. Spet Iggor, res zelo uživam, ko igram z njim.”
_____________
povezave
WEB: https://www.cavaleraconspiracy.net/
FB: https://www.facebook.com/cavaleraconspiracy

Vstopnice:
– Predprodaja:
— prvih 50: 30 eur / RAZPRODANO
— ostale: 34 eur
– na vhodu: 40 eur

Podrobnosti

Datum:
9. julija
Čas:
19:00 - 20:00

Prizorišče

TrainStation SubArt
Kolodvorska cesta 8
Gorenjska, 4000 Slovenia