MyNight Logo
Nalagam Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ogleduješ si dogodek v preteklosti.

LUCIDVOX @ Kino Šiška

6. marca @ 20:00

LUCIDVOX @ Kino Šiška

EN_

Koncert @ Komuna

V Ljubljano se vrača Lucidvox, ena najbolj vidnih zasedb aktualne ruske glasbene avantgarde, ki nas je krepko navdušila že ob prvem srečanju na festivalu MENT. Četverica glasbenic nam bo ob prvem nastopu v Kinu Šiška predstavila svoj vznemirljivi, robustni novi album That’s What Remained, izdan pri založbi Glitterbeat.

ZA FENE: Shortparis, Glintshake, Blue Crime …

Lucidvox, ena najbolj vplivnih zasedb cvetoče ruske DIY scene, že leta dokazuje, da psihedelični rock ni domena samo bradatih možakarjev z Zahoda. Četverica Moskovčank iz lepote ruske ljudske glasbe, hipnotičnih kitarskih linij, klasične elegance in jazzovsko neobremenjenih ritmov snuje šamanske tripe, na katerih streznitev pride v obliki hrupnih rifov in punkovske drže. Bend redno nastopa po Evropi, od Pohode in Desertfesta do Anglije in Budimpešte, v naših krajih pa smo ga prvič spoznali na MENTu 2018.

Po odličnem prvencu We Are iz leta 2020 bendov novi album That’s What Remained, pri založbi Glitterbeat Records izdan novembra 2023, predstavlja znaten razvoj v zvoku. Kvartet svoj strastni psihedelični rock obogati z dodatnimi zvočnimi elementi, kot so rogovi, klaviature, godala in atmosferične teksture. Ta album je obsežno zveneča zbirka hipnotičnih obredov, ki odražajo odziv skupine na sodobne globalne izzive. Sodelovanja z drugimi glasbeniki, vključno z otroškim zborom, njihovi glasbi dodajo silno razsežnost in pridodajo na robustnosti v primerjavi s prejšnjo izdajo. That’s What Remained je dokaz bendov rasti in prilagodljivosti, saj ponuja edinstveno mešanico stilov, v kateri se bo našel širok razpon poslušalcev.

Vstopnice že v prodaji prek spleta in prodajne mreže Eventim:
https://www.eventim.si/si/vstopnice/lucidvox-ljubljana-kino-siska-626396/event.html
– Predprodaja: 10 EUR
– Na dan: 12 EUR
– S popustom (d/š/u/): 8 EUR

Organizacija: Kino Šiška.

Podrobnosti

Datum:
6. marca
Čas:
20:00 - 22:00

Prizorišče

Kino Šiška
Kino Šiška
Ljubljana, 1000 Slovenia
Telefon:
(01) 500 30 00